Multe aplicații de iOS folosesc funcția “background app refresh” pentru a trimite date de identificare – Cronica de Tehnologie

1. Multe aplicații de iOS folosesc funcția “background app refresh” pentru a trimite date de identificare chiar și noaptea. Peste 5.400 de trackere primesc aceste informații în cursul unei singure săptămâni, conform unui studiu. (Washington Post)

2. Au apărut primele imagini cu noul mod întunecat din iOS 13. Acesta va aduce un fundal negru în aplicațiile compatibile, iar pe ecranul principal va fi observat doar prin intermediul unui fundal mai întunecat al dock-ului. Mai multe informații despre iOS 13 și Dark Mode va oferi Apple săptămâna viitoare, când organizează WWDC 2019. (Profit.ro)

3. Apple lansează o nouă versiune de iPod Touch ale cărei principale noutăți sunt creșterea spațiul de stocare la 256 GB și integrarea chipset-ului A10 Fusion, vechi de trei ani. Prețurile vor începe de la $199. (Profit.ro)

4. Aplicația de chat Kik lansează o campanie de crowdfunding pe bază de criptomonede pentru a putea finanța un posibil proces cu SEC (Securities and Exchange Commission din Statele Unite) pentru ICO-ul din 2017. (CoinDesk)

5. Google are mai mulți angajați temporari și contractori externi decât angajați full time. În martie, Google avea 102.000 angajați cu normă întreagă, în vreme ce numărul angajaților temporari și contractorilor externi a ajuns la 121.000. Angajații temporari primesc mai puțini bani, au alte beneficii și nu beneficiază de concedii plătite. (NY Times)

6. Twitch a dezactivat funcția de live streaming pentru conturile noi, ca urmare a unui atac în urma căruia o secțiune întreagă a fost inundată cu conținut ilegal, de la pornografie la extremism. (The Verge)

7. Global Payments cumpără Total System Services într-o tranzacție evaluată la $21.5 miliarde. În urma acesteia, Global Payments va furniza software și tehnologii de plată pentru peste 3,5 milioane de companii mici și medii și peste 1.300 de instituții financiare din întreaga lume. (Bloomberg)

8. Un laptop plin cu viruși a fost vândut la licitație cu $1,3 milioane. Laptopul include vedete interlope ale mediului digital precum WannaCry, care a infectat peste 200.000 de PC-uri din 150 de țări și a creat pagube de aproximativ 4 milioane de dolari, și BlackEnergy malware-ul care printre altele, a doborât de unul singur rețeaua energetică a Ucrainei. (Profit.ro)

9. Un startup chinez a început producția în masă a dubelor autonome pentru livrări. Neolix este prima companie care face acest lucru și are clienți precum Huawei și JD.com. (Bloomberg)

10. Amazon pregătește scoaterea de pe propria platformă de comerț electronic a unui mare număr de mici furnizori. Câteva mii de comercianți ar fi vizați de curățenia pe care gigantul american ar urma să o pună în practică. (Bloomberg)

Promo: Stirea zilei de la iCEE.fest: UPGRADE 100. Chinezii de la TikTok vorbesc pentru prima dată la un eveniment din Europa Centrala si de Est. Detalii: http://bit.ly/2I20K3R. Aveți 15% discount la orice tip de bilet cu cod voucher 15Cronica – pasul doi din Book Now. AMR 15 zile.

Ți-ar mai putea plăcea
Algoritmul de criptare al rețelelor GPRS și 2G a fost slăbit intenționat de creatorii acestuia – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Facebook a fost nevoita să comunice pe Twitter despre cea mai mare întrerupere a serviciilor sale
Un comentariu
  • Alex
    mai 29,2019 la 2019-05-29T18:46:32+03:000000003231201905

    La punctul 8: în știrea de pe profit.ro se spune despre 95 milioane $, însă e vorba de 95 miliarde $.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău