Apple cumpără un startup care lucra la o soluție de monitorizare a astmului la copii – Cronica de Tehnologie

1. Apple cumpără Tueo Health, un startup care lucra la o soluție de monitorizare a astmului la copii. Cel mai probabil, Apple vrea să implementeze o astfel de facilitate în serviciul Health pentru smartwatch-uri și iPhone-uri. (CNBC)

2. Automattic, compania care deține WordPress și WooCommerce, achiziționează startup-ul Prospress, care, printre altele, dezvoltă o soluție de plată recurentă pentru abonamente. Un astfel de sistem de subscripții ar putea fi implementat în platforma de comerț electronic WooCommerce. (TechCrunch)

3. Compania care a creat vedeta momentului din social media, TikTok, vrea să lanseze un smartphone. Bytedance nu a reușit anul trecut, pentru prima oară, să-și atingă țintele privind veniturile, din cauza reducerii bugetelor de publicitate în China. Un smartphone ar putea ajuta în acest sens. (TechCrunch)

4. Palantir ar putea să amâne listarea la bursă pentru anul viitor. Compania de data-mining a petrecut deja 15 ani în piețele private, primind până acum finanțări de peste $2 miliarde. (Bloomberg)

5. Huawei a fost exclusă din SD Association și Wi-Fi Alliance, organizațiile care guvernează dezvoltarea și standardizarea cardurilor SD de memorie respectiv a tehnologiilor wireless. Compania chineză nu mai are voie să folosească componente care poartă emblemele acestor asociații pe propriile produse. (Profit.ro)

6. Facebook își va lansa propria monedă virtuală anul viitor. Prezentarea oficială a monedei GlobalCoin, care va fi disponibilă la început într-un număr limitat de țări, va fi făcută până la sfârșitul acestui an. (Profit.ro)

7. Unicornul australian Canva a fost spart de GnosticPlayers, care au intrat în posesia datelor celor 129 de milioane de utilizatori. Gruparea de hackeri a scos până acum la vânzare pe Dark Web, doar în ultimele 3 luni, datele a 932 de milioane de utilizatori, după ce a compromis securitatea a 44 de companii. (ZDNet)

8. Asus a prezentat la Computex 2019 un laptop cu două ecrane. ZenBook Pro Duo are un ecran secundar montat deasupra tastaturii, care măsoară jumătate din înălțimea ecranului principal de 15 inch. (Profit.ro)

9. AMD și-a prezentat noua gamă de procesoare Ryzen 3000. Cel mai performant dintre cele cinci modele noi este Ryzen 9, care poate ajunge la o frecvență de 4.6 GHz și costă 499 de dolari. (Anandtech)

10. Plăcile video profesionale Quadro RTX vor fi disponibile și pe laptopurile obișnuite, după ce Nvidia a reușit să reducă dimensiunea acestora. Primele laptopuri cu această soluție vor intra pe piață în luna iunie, iar cele mai ieftine versiuni vor costa de la $1,600. (Engadget)

Bonus: Producătorul sistemului de scanare a numerelor de mașini de la granițele Statelor Unite, Perceptics, a fost victima hackerilor, care au publicat online mai multe fișiere și scheme ale sistemului. (The Register)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a înregistrat $33.1 miliarde venituri în ultimul trimestru, în creștere cu 14% – Cronica de Tehnologie
Există peste 8.000 de ATM-uri pentru Bitcoin la nivel global – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău