NASA va măsura cu un satelit calitatea aerului din zona Americii de Nord – Cronica de Tehnologie

1. Veniturile Alphabet au crescut cu 18% în ultimul an, ajungând la $162 miliarde. YouTube a câștigat $15,15 miliarde din reclame, Google Cloud a generat $8,9 miliarde, iar din Google Search și serviciile anexe au venit $98,11 miliarde. (Alphabet)

2. NASA vrea să lanseze în 2022 un satelit dotat cu senzori care vor măsura calitatea aerului din zona Americii de Nord. Numit TEMPO, setul de senzori va măsura nivelul gazelor din atmosferă, inclusiv ozonul și dioxidul de nitrogen, la fiecare oră. (TechCrunch)

3. YouTube Music și YouTube Premium au împreună peste 20 milioane de abonați plătitori, anunță Google pentru prima oară. Din cei peste 2 miliarde de vizitatori pe care-i are YouTube într-o lună, 1% plătesc să nu vadă reclame. (Profit.ro)

4. Nu se vor mai produce telefoane BlackBerry după 31 august. TCL, compania care deține licența brandului, nu o va mai extinde după expirare. Serviciile de reparații și garanție vor mai fi disponibile încă 2 ani. (Profit.ro)

5. Astronomii europeni s-au întâlnit cu reprezentanții SpaceX și OneWeb, pentru a discuta despre contracararea efectelor negative asupra studierii universului ale masivelor constelații de sateliți ce sunt deja în curs de lansare. Discuțiile au fost caracterizate drept pozitive. (BBC)

6. Google testează un serviciu de printare a fotografiilor din Google Photos pe bază de abonament. Pentru 8 dolari pe lună, sunt printate 10 fotografii alese de inteligența artificială. (Profit.ro)

7. Astra, un startup care produce rachete și care a operat până acum în secret, vrea să realizeze cele mai ieftine lansări în spațiu. Pentru $1 milion pe lansare, Astra încearcă sa transporte încărcătura în spațiu și într-un timp mai scurt decât alte companii. (Bloomberg)

8. Microsoft Teams a fost picat aproape 3 ore după ce cei de la Microsoft au uitat să reînnoiască un certificat de securitate. (The Verge)

9. Fondatorul și șeful Dropbox, Drew Houston, intră în consiliul de administrație al Facebook. Zuckerberg și Houston sunt prieteni (Facebook)

10. Desemnarea candidatului Democrat pentru alegerile prezidențiale poate fi întârziată din cauza aplicației folosite în Iowa pentru raportarea voturilor prin smartphone, care s-a blocat. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
17 milioane de britanici petrec zilnic mai bine de o oră în TikTok – Cronica de Tehnologie
Apple a lansat iOS 13.1.2, al treilea update pentru iOS 13 livrat în ultima săptămână – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău