NATO nu are planuri de a trimite trupe în Ucraina pentru a lupta în războiul cu Rusia – Cronica serii

1. Migrația externă este o problemă serioasă a României, țara noastră ocupând locul 17 la nivel global, cu peste 5.7 milioane de români care au ales să lucreze și să se stabilească în străinătate. (Hotnews)

2. Guvernul a înregistrat în ianuarie un deficit bugetar de 0,45% din PIB, 7,89 miliarde de lei, față de 0,25% din PIB, 4 miliarde de lei în ianaurie anul trecut, confirmă Ministerul Finanțelor. (Profit.ro)

3. Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și emitentul cu cea mai mare capitalizare de la Bursa de Valori București (BVB), a realizat în 2023 un profit record de peste 6,34 miliarde lei, cu 42% mai mare decât cel din 2022, în special ca urmare a majorării producției. (Profit.ro)

4. Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede crearea unei aplicații prin care persoanele care doresc să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul, să poată face acest lucru fără a mai fi nevoie să se deplaseze la un sediu al serviciilor de înmatriculare. (Profit.ro)

Știrea Hope.ro: România a devenit primul partener comercial al Republicii Moldova.

5. Vânzărea ţigaretelor electronice, flacoanelor de reumplere pentru ţigarete și dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului va fi interzisă persoanelor care nu au împlinit 18 ani și, totodată, prin automate, respectiv prin dispozitive de tipul easybox/locker. Produsele de acest tip livrate prin curier vor trebui inscripționate cu avertisment, a decis Parlamentul, prin votul final al deputaților. (Profit.ro)

6. Moscova a anunțat că o confruntare militară între Rusia și NATO ar deveni „inevitabilă” în cazul în care statele europene membre NATO ar trimite trupe să lupte în Ucraina. (Reuters)

7. NATO nu are planuri de a trimite trupe în Ucraina pentru a lupta în războiul cu Rusia, au declarat marţi oficiali ai Alianţei. Un purtător de cuvânt al UE a declarat că propunerea nu a fost discutată nici în cadrul Uniunii (Digi24). Cancelarul german a afirmat marți că „niciun soldat” nu va fi trimis în Ucraina de către țările europene sau NATO, la o zi după ce președintele francez a declarat că nu exclude această perspectivă. (G4Media)

8. Statele Unite au devenit în ultimele luni principalul furnizor al Europei de petrol, motorină şi gaze naturale lichefiate (LNG), profitând de reducerea importurilor de la est de Canalul Suez, provocate de atacurile de la Marea Roşie. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: Avenir Telecom a prezentat Energizer Hard Case P28K (€250), un smartphone care folosește o baterie de 28.000 mAh. Conform producătorului, acesta va oferi o autonomie de o săptămâna. Dispozitivul este cât trei iPhone-uri de greu și de gros. (News.ro)

9. Primele 10 companii din S&P 500 sunt azi mai supraevaluate decât au fost primele 10 companii în timpul bulei tehnologice (dot com) de la mijlocul anilor 1990, susține Torsten Sløk, economist șef la Apollo Global Management. (Link)

10. Lanțul de fast food-uri Wendy’s va trece, de anul viitor, la „prețuri dinamice”, stabilite cu ajutorul unui algoritm. La fel ca la Uber sau Bolt, prețurile de la Wendy’s vor crește semnificativ atunci când cererea este mare. (Gizmodo)

Ți-ar mai putea plăcea
Economia americană a adăugat 224.000 locuri de muncă în iunie – Cronica serii
Polonia devine prima ţară NATO care oferă avioane Ucrainei – Cronica serii