Ambasadorul SUA la Bucureşti: România are nevoie de lideri vizionari, precum preşedintele Iohannis şi premierul Orban, pentru a conduce ţară spre o Renaştere modernă – Cronica serii

1. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat azi, la fabrica Ford de la Craiova, că va fi nevoie de lideri vizionari, precum preşedintele Iohannis şi prim-ministrul interimar Orban pentru a depăşi provocările care urmează şi a conduce această ţară spre o Renaştere modernă a României. (News.ro)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că România este de acord să fie legată acordarea fondurilor UE de respectarea statului de drept. Președintele a completat spunând că specialiştii mai au foarte mult de lucru până când elaborează criterii concrete. (News.ro)

3. Economia Statelor Unite a adăugat 225.000 de noi locuri de muncă în ianuarie. Șomajul a fost 3,6%. (WSJ)

4. Rezervele valutare ale Chinei au crescut în luna ianuarie până la $3115 miliarde. (Profit.ro)

5. Armata rusă a acuzat Israelul că a folosit avionul Airbus-320 cu 172 de pasageri la bord drept scut pentru a scăpa de o ripostă siriană la bombardamentele din apropierea aeroportului din Damasc. (Hotnews)

Una din Cronica de Business:  Încasările Uber au crescut cu 37% anul trecut față de 2018, până la valoarea de $4,1 miliarde. (Site-ul companiei)

6. Acțiunile Apple, Microsoft, Google/Alphabet, Amazon și Facebook au crescut atât de mult încât au ajuns să reprezinte 18% din valoarea indicelui S&P 500. Niciodată în istoria bursei americane 5 companii nu au ajuns să atingă acest procent. (AP)

7. Președintele Trump a propus o creștere de 12% a bugetului NASA pentru anul 2021. Obiectivul principal al agenției spațiele trebuie să fie reîntoarcerea astronauților americani pe Lună, în 2024. (WSJ)

8. Deutsche Bank i-a împrumutat lui Donald Trump și companiilor sale, până să ajungă președintele SUA, peste $2 miliarde, în decursul a 20 de ani. (NYTimes)

Una din Cronica de Divertisment: Începând de duminică, 9 februarie, platforma de streaming HBO Go va transmite al 11-lea sezon al popularului serial de comedie “Modern Family”. Premiera pe platformă are loc la aproximativ 5 luni de la lansarea sezonului în SUA, iar HBO Go va publica câte un episod pe săptămână. Serialul continuă aventurile celor trei familii atât de diferite care provoacă permanent momente amuzante. (Trailer)

9. Comparativ cu 2016, numărul românilor care au stat la televizor, în prime time, în luna ianuarie, a scăzut de la 9,3 milioane la 8,2 milioane. (PaginadeMedia)

10. Mai multe companii chineze, inclusiv o subsidiară a grupului taiwanez Foxconn, printre clienții căruia se numără și Apple, și-au modificat liniile de producție pentru a fabrica măști medicale și combinezoane. Decizia a fost luată din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus în China. (Profit.ro)

Fotografia serii – Astronomii au capturat o „luptă” între două stele. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Economia românească a crescut în al treilea trimestru cu 4,3%
Cronica serii – Angela Merkel și-a anunțat retragerea din politică în 2021

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău