Primele review-uri pentru iPhone 12 mini și iPhone 12 Pro Max – Cronica de Tehnologie

1. SUA au blocat peste $1 miliard de dolari în Bitcoin, monede despre care Departamentul de Justiție spune că au legătură cu Silk Road și pe care vrea să le confiște. Este cea mai mare captură de Bitcoin realizată până acum de Guvernul american. (Bloomberg)

2. Primele impresii legate de iPhone 12 mini și iPhone 12 Pro Max descriu două device-uri aflate la poluri opuse. Dacă la iPhone 12 mini este necesară o adaptare la un ecran mai mic, care face mai ușoare anumite gesturi, Pro Max pare un iPhone 12 alungit. Rămâne de văzut ce autonomie va avea iPhone 12 mini, care include o baterie mai mică, mai ales în condițiile trecerii la 5G. Ambele modele intră astăzi le precomandă. (The Verge, hands-on)

3. Xbox Series X ($500) se remarcă prin performanță, compatibilitatea cu jocurile vechi și rata de împrospătare a imaginii de 120Hz. Una din probleme este că, în momentul lansări, nu există jocuri AAA disponibile. (The Verge, review)

4. Uber a pierdut $1.1 miliarde în Q3, trimestru în care veniturile au ajuns la $3.13 miliarde, în scădere cu 18% YoY. Livrările ($8.55 miliarde) au continuat să genereze mai mulți bani decât cursele ($5.91 miliarde). (CNBC)

5. Apple a lansat iOS 14.2 și iPadOS 14.2, cu o listă lungă de bug-uri rezolvate, dar și noutăți interesante, precum folosirea senzorilor Lidar de pe versiunile Pro de iPhone 12 pentru a depista persoanele aflate în apropiere și a anunța distanța până la aceștia, o funcție de accesibilitate pentru persoanele care au probleme cu vederea. Același update include patch-uri pentru trei vulnerabilități 0-day. (Profit.ro)

6. WhatsApp lansează mesajele efemere, care vor dispărea după 7 zile, însă spune că această perioadă ar putea fi ajustată, în funcție de feedback-ul utilizatorilor. Opțiunea trebuie activată manual pentru fiecare persoană cu care se dorește să se comunice în acest fel. (Profit.ro)

7. SUA vor să blocheze achiziția Plaid de către Visa, intentând un proces antitrust împotriva tranzacției de $5.3 miliarde. Departamentul de Justiție susține că achiziția va afecta competiția și inovația în zona serviciilor de plăți pentru firme și consumatori, în vreme ce Visa spune că argumentele nu stau în picioare, deoarece Plaid este o platformă de date, nu o companie de plăți. (TechCrunch)

8. Toți dezvoltatorii de aplicații pentru iPhone și iPad vor trebui să furnizeze informații detaliate privind intimitatea începând cu 8 decembrie. Aceste informații vor fi afișate în App Store, pentru ca utilizatorii să înțeleagă mai bine ce date colectează fiecare aplicație înainte să o instaleze. (9to5Mac)

9. Google lansează Stadia Family Sharing, o facilitate prin care jocurile pot fi partajate cu până la 6 persoane. Nu doar jocurile cumpărate fac obiectul acestei facilități, ci și cele incluse în subscripția Pro. O limitare importantă vine din faptul că un joc partajat în acest fel nu poate fi jucat simultan de mai multe persoane. (9to5Google)

10. Facebook a închis grupul “Stop the Steal”, care răspândea informații false în legătură cu o presupusă fraudare a alegerilor din SUA – informație puternic vehiculată pe rețelele sociale de adepții lui Donald Trump și ai Partidului Republican. În doar o zi, acest grup câștigase peste 360.000 de urmăritori. (Vice)

Ți-ar mai putea plăcea
iCloud Keychain va avertiza utilizatorii de iPhone și iPad când o parolă este vulnerabilă – Cronica de Tehnologie
JavaScript și Python rămân cele mai populare limbaje de programare în 2020 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău