Netflix a introdus taxa de sharing în România – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft va folosi în cadrul suitelor sale de soluții AI același standard pentru plugin-uri pe care OpenAI l-a lansat deja pentru ChatGPT. Asta înseamnă că plugin-urile dezvoltate pentru ChatGPT vor funcționa în Bing, Dynamics 365 Copilot, Microsoft 365 Copilot, Windows Copilot și viceversa. (Microsoft)

2. Apple a încheiat un acord în valoare de mai multe miliarde de dolari cu Broadcom pentru dezvoltarea componentelor wireless și 5G în Statele Unite. Acordul, spune Apple, face parte dintr-un plan mai amplu prin care va investi $430 de miliarde în economia americană. (News.ro)

3. Google va folosi AI-ul generativ pentru a crește relevanța reclamelor, încercând să evalueze mai bine interesul utilizatorului în funcție de context. Totodată, compania va oferi o „experiență conversațională” în cadrul procesului de configurare a campaniilor de publicitate cu Google Ads. (TechCrunch)

4. Adobe a prezentat Generative Fill pentru Photoshop, un instrument care poate fi folosit pentru a mări imaginile și a adăuga sau elimina obiecte cu ajutorul inteligenței artificiale. Soluția, bazată pe generatorul de imagini Firefly, este disponibilă în beta acum, urmând să fie lansată oficial în a doua jumătate a anului. (The Verge)

5. Shutterstock cumpără Giphy de la Meta cu $53 de milioane. Meta a plătit în 2020 în jur de $400 de milioane pe Giphy, însă, a fost nevoită să renunțe la acesta după ce tranzacția a fost blocată în Marea Britanie. (Reuters)

6. Warner Bros. Discovery a lansat serviciul de streaming Max în SUA, care promite de opt ori mai mult conținut 4K decât a avut HBO Max. Versiunea cu suport 4K costă $20 pe lună, fiind cu $4 dolari mai scumpă decât abonamentul fără reclame vândut până acum prin HBO Max. Lansarea a fost însoțită de mai multe probleme tehnice, care au făcut ca serviciul să nu poată fi accesat de o parte a abonaților. (The Verge)

7. Uber și Waymo au semnat un parteneriat pe mai mulți ani prin care mașinile autonome ale celui din urmă vor putea fi comandate prin Uber. Peste câteva luni, un anumit număr de mașini Waymo vor putea fi comandate din aplicația Uber în Phoenix, Arizona. (The Verge)

8. Windows 11 va avea suport nativ pentru arhivele RAR, la 28 de ani distanță de când acestea au fost lansate. Microsoft va apela pentru asta la proiectul open-source libarchive, care va fi folosit și cu alte formate, precum tar, 7-zip, și gz. (Profit.ro)

9. Samsung a prezentat mai multe panouri OLED. Cel mai interesant dintre acestea este Sensor OLED Display, care recunoaște amprenta indiferent de locul în aceasta este pusă (nu mai trebuie ca utilizatorul să nimerească o anumită zonă pentru a se autentifica cu amprenta) și care poate măsura ritmul cardiac, tensiunea arterială și nivelul de stres în urma scanării amprentei. (The Verge)

10. Netflix a introdus taxa de sharing în România. Posesorul contului va trebui să plătească €3 pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar. Astfel, un cont cu suport 4K folosit de patru persoane cu adrese diferite va costa €21 în loc de €12. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
India a blocat 54 de aplicații chineze, din motive de securitate – Cronica de Tehnologie
Apple colaborează cu Futuro Studios pentru a finanța dezvoltarea și producția de podcast-uri – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău