Un grup de hackeri susținut de China a furat peste $20 de milioane din fondurile de ajutor alocate de SUA în timpul pandemiei – Cronica de Tehnologie

1. Neuralink este vizată de o investigație a Departamentului Agriculturii al SUA pentru posibila încălcare a bunăstării animalelor. Compania este bănuită că a pricinuit suferință și morți inutile pentru că a grăbit testarea pe animale. Inclusiv proprii angajați ai companiei sunt nemulțumiți și au boicotat experimentele făcute la presiunea lui Elon Musk. (Yahoo)

2. Peacock are peste 18 milioane de abonați, anunță NBCUniversal. Din octombrie, când număra 15 milioane de abonați, serviciul a crescut deja cu 3 milioane de noi abonați. (Reuters)

3. Comportamentul online riscant și chiar infracțional riscă să devină o normalitate în Europa, arată un sondaj la care au participat 8.000 de tineri. 22% dintre aceștia recunosc că au incitat la violență, 27% au trollat pe cineva, iar 34% dețin conținut piratat. (The Guardian)

4. Facebook amenință cu blocarea știrilor în SUA dacă Congresul votează o nouă lege care prevede că platformele online trebuie să negocieze plătirea publisherilor pentru distribuirea conținutului. Reprezentanții companiei spun că legiuitorii ignoră faptul că publisherii își postează singuri știrile pentru trafic. (The Verge)

5. Un test de laborator, dezvoltat la University of Washington, poate depista proteinele vinovate de instalarea bolii Alzheimer cu ani înainte de apariția primelor simptome. În prezent, aceasta este depistată doar după ce apar simptome precum pierderea memoriei, iar medicamentele pot doar să încetinească progresul. (MedicalXpress)

6. Google lansează un nou pachet de facilități pentru smartphone-urile Pixel, considerat cel mai consistent de până acum. Printre altele, sunt introduse noi opțiuni de securitate/intimitate și funcțiile VPN by Google, respectiv Clear Calling. Din ianuarie, va fi implementat și suportul Spatial Audio pentru căștile Pixel Buds Pro și cele cu fir. (Thurrott)

7. A început construcția celui mai mare radiotelescop din lume, Square Kilometer Array. Dotat cu 131.072 de antene, acesta urmează să fie de opt ori mai sensibil decât telescoapele actuale și să cartografieze cosmosul de 135 de ori mai repede. Construcția este estimată să se încheie abia în 2028. (Engadget)

8. APT41, grup de hackeri susținut de China, a furat peste $20 de milioane din fondurile de ajutor alocate de SUA în timpul pandemiei, susține Secret Service. Este primul caz de fraudă pandemică legat oficial de hackeri sponsorizați de alte state, însă, sunt șanse mari să nu fie și singurul. Secret Service derulează peste 1.000 de alte anchete care vizează furturi din bani publici ale unor grupări autohtone și din alte țări. (NBC News)

9. Meta a început să testeze verificarea vârstei pentru Facebook Dating, după ce a făcut același lucru cu succes în cazul Instagram. Instrumentele, care prevăd upload-ul selfie-urilor video sau al actelor de identitate, vor face serviciul mai sigur, susțin reprezentanții companiei. (Axios)

10. Adobe anunță că va vinde imaginile create cu ajutorul unor aplicații precum Dall-E și Stable Diffusion. Compania spune că vede AI-ul ca un instrument care poate completa creația artiștilor, nu neapărat ca o amenințare la adresa acestora. Decizia Adobe este în contradicție cu cea anunțată de Getty Images în septembrie, care spunea că nu va accepta creațiile realizate cu ajutorul AI-ului din cauza riscurilor legale. (Axios)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a reparat o vulnerabilitate 0-day din Outlook, care era folosită de hackerii ruși de aproape un an – Cronica de Tehnologie
Magazinul online elefant.ro și-a cerut insolvența – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău