Netflix întâmpină probleme tehnice la nivel global – Cronica de Tehnologie

1. Netflix întâmpină probleme tehnice la nivel global de miercuri seara, resimțite cel mai mult în Europa și Statele Unite. În vreme ce unii utilizatori au probleme cu streaming-ul, alții nu se pot conecta deloc. (Profit.ro)

2. Organizația Mondială a Sănătății va organiza, împreună cu mai multe companii de tehnologie, printre care Facebook și Microsoft, un hackathon prin care se dorește încurajarea dezvoltării unor instrumente care să fie folosite în lupta cu virusul COVID-19. (CNBC)

3. Șefii Apple evaluează în prezent o posibilă amânare cu câteva luni a lansării noilor iPhone-uri, care ar fi trebuit să intre pe piață în toamnă. Dincolo de stocuri, Apple se teme de o cerere redusă în contextul pandemiei coronavirus, care pare să fi redus mult apetitul pentru upgrade al oamenilor. O decizie finală ar putea fi luată cel târziu în luna mai. (Nikkei)

4. Slovacia a adoptat o lege care permite statului să urmărească persoanele aflate în carantină pe baza datelor de localizare furnizate de operatorii telecom. Guvernul dă asigurări că va colecta o cantitate limitată de date și doar în legătură cu pandemia de coronavirus. (FT)

5. Aplicațiile offline vor avea de suferit de pe urma celor mai recente măsuri de protejare a intimității implementate în Safari. Datele salvate local de un site vor fi șterse automat după șapte zile de inactivitate. (Aral Balkan)

Promo: SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune a listat Quarks Interactive, startupul fondat de cercetători români și britanici de la Durham University. Ei dezvoltă Quantum Odysseyprimul joc video din lume care folosește știința mecanicii cuantice. Breaking news: Chris Avellone, faimosul designer american de video-games cu contribuții semnificative aduse industriei, precum jocurile cult clasice Planscape: Torment și seria Fallout și Gavin Jurgens-Fyhrie, editor și scriitor de jocuri video care și-a lăsat amprenta în jocuri precum Diablo III sau Horizon: Zero Dawn s-au alăturat de săptămâna aceasta echipei Quarks Interactive. Puteți investi în acest proiect direct pe platforma SeedBlink.

6. Ar putea trece săptămâni, sau chiar luni, până când vor deveni evidente problemele de securitate cibernetică create de munca de acasă în contextul pandemiei, susțin experții, care avertizează asupra faptului că firmele au devenit acum ținte mai ușoare pentru hackeri. (WSJ)

7. IBM și The Weather Company lansează un instrument de analiză și cartografiere a infecțiilor cu coronavirus, disponibil în aplicația mobilă Weather Channel și pe weather.com. Datele sunt, însă, mai vechi de o zi, cel puțin în cazul României. (TechCrunch)

8. Vânzările Uber Eats au crescut în Statele Unite cu 10% săptămâna trecută, în contextul izolării sociale. Și numărul celor care vor să facă livrări a crescut cu 30% în această perioadă. (The Information)

9. Internet Archive lansează Biblioteca Națională de Urgență, facilitând împrumutarea a peste 1,4 milioane de cărți în format electronic pe durata crizei COVID-19. (Internet Archive)

10. YouTube Music afișează versurile melodiilor în format static, în cadrul aplicațiilor de Android și iOS. Noua facilitate nu funcționează în cadrul player-ului web și apare doar la unele melodii deocamdată. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Primul token digital, similar unei monede digitale, aprobat de autoritățile americane – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – UiPath ar putea fi evaluat la $7 miliarde, devenind cel mai valoros startup în domeniul inteligenței artificiale
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău