Neuralink a prezentat primul pacient care-i folosește interfața creier-computer – Cronica de Tehnologie

1. Într-un stream live pe X, Neuralink a prezentat primul pacient care-i folosește interfața creier-computer. Acesta, un bărbat de 29 de ani paralizat de la umeri în jos, joacă șah online, cu ajutorul implantului. (Wired)

2. Intel va primi o finanțare de $8.5 miliarde pentru producția de cipuri high-end. În plus, Guvernul american îi acordă împrumuturi de $11 miliarde, pentru a-și extinde capacitățile de producție din Arizona, Ohio, New Mexico și Oregon. Compania s-a angajat deja să investească $100 de miliarde în producția de cipuri în următorii cinci ani. (FT)

3. OpenAI ar urma să lanseze GPT-5 undeva la jumătatea acestui an. Pe fondul criticilor care susțin că GPT-4 pare să-și piardă din performanță, o serie de clienți enterprise au primit deja acces pentru a testa noua versiune. (BI)

4. Reddit a stabilit prețul acțiunilor pentru IPO la $34, adică la valoarea maximă așteptată. Sunt atrase, astfel, $519 milioane, iar compania este evaluată la $6.5 miliarde. (CNBC)

5. Google a primit o amendă de €250 de milioane în Franța. Autoritatea pentru supravegherea concurenței de aici a penalizat gigantul american pentru că nu și-a respectat angajamentele față de instituțiile de presă și pentru că le-a folosit, fără drept, articolele pentru a-și antrena modelele lingvistice. (Profit.ro)

6. Comisia Europeană a lansat primul set de reguli obligatorii pentru combaterea dezinformării electorale. Regulile, care vor intra în vigoare săptămâna viitoare, prevăd amenzi de până la 6% din cifra globală de afaceri pentru platformele sociale care nu gestionează adecvat dezinformarea realizată cu AI sau deepfake-uri. (FT)

7. Departamentul de Justiție al Statelor Unite ar putea da Apple în judecată joi pentru încălcarea legilor antitrust. Compania urmează să fie acuzată de menținerea ilegală a poziției dominante, prin blocarea accesului rivalilor la unele din funcțiile iPhone-urilor. (Bloomberg)

8. Epic își va lansa, anul acesta, magazinul de jocuri pe iOS și Android. Compania spune că acesta va păstra regulile de pe Windows și Mac, inclusiv comisionul de 12%. (Profit.ro)

9. Firebase a expus datele a 125 de milioane de utilizatori din cauza unor configurări greșite. Au fost expuse, printre altele, mesajele, adresele de e-mail și parolele folosite pe aproximativ 900 de site-uri. (SecurityWeek)

10. Jocul Stardew Valley a înregistrat un maxim de 146.159 de jucători simultan în primele 24 de ore după lansarea update-ului 1.6, ceea ce reprezintă un nou record. Update-ul introduce o mare cantitate de conținut nou, inclusiv o masivă fermă Meadowlands pentru creșterea animalelor, festivaluri și mai multe animale de companie. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a prezentat ochelarii inteligenți realizați împreună cu Ray-Ban – Cronica de Tehnologie
Lansarea pe piață a smartphone-ului iPhone SE 4 ar putea fi amânată sau chiar anulată – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău