New York interzice recunoașterea facială și folosirea tehnologiilor similare în școli – Cronica de Tehnologie

1. New York interzice recunoașterea facială și folosirea tehnologiilor similare în școli, devenind primul stat american care ia astfel de măsuri ce vizează strict școlile. Legea, care mai trebuie semnată și de Guvernatorul Andrew Cuomo, prevede interzicerea folosirii acestor tehnologii până în 2022. (VentureBeat)

2. Hackerii aflați în spatele atacului de săptămâna trecută asupra Twitter au vizat 130 de conturi ale unor personalități și au reușit să acceseze inbox-ul a 36 dintre acestea, se arată într-o comunicare a companiei. Funcția de comunicare directă a rețelei sociale, Direct Messages, este recunoscută pentru sistemul slab de criptare folosit. (TechCrunch)

3. Uniunea Europeană a cerut Google să nu folosească datele personale dobândite în urma achiziției Fitbit, pentru a nu-și crea un avantaj și mai mare în fața concurenței. Mai mult, UE vrea ca Google să ofere terților acces egal la date. Google a promis anterior că nu va folosi datele Fitbit pentru advertising, însă oficialii europeni s-au arătat neîncrezători în lipsa unor garanții. (ArsTechnica)

4. Facebook dă posibilitatea utilizatorilor Messenger Rooms să facă transmisiuni directe, transmisiuni ce pot fi accesate de până la 50 de persoane. Noua facilitate poate fi inițiată din cadrul propriului profil, a unei pagini de Facebook sau a unui grup de Facebook, iar organizatorul poate controla cine are acces și cui nu i se permite să participe. O facilitate similară este disponibilă în cadrul principalului concurent, Zoom, doar abonaților plătitori. (CNBC)

5. Facebook testează un nou design al paginilor, ce aduce mai multă simplitate și scoate din peisaj butonul Like, care cedează locul în fața funcției Follow. Același design promite să simplifice navigarea și gestionarea paginilor de Facebook de către proprii admini. (TechCrunch)

6. Intel amână cu 6 luni lansarea următoarei generații de procesoare pe 7nm. Compania americană are dificultăți cu noul proces de producție și se află deja cu un an în urma target-ului fixat inițial, asta în vreme ce AMD are deja de mai multe luni pe piață procesoare pe 7nm. (Tom’s Hardware)

7. Steve Wozniak a dat Google în judecată, după ce YouTube i-a ignorat de mai multe ori mesajele prin care cerea eliminarea unor clipuri care-i foloseau numele pentru promovarea unor escrocherii cu Bitcoin. Autorul derulează, fără opoziție din partea YouTube, o falsă campanie de Bitcoin giveaway, în care folosește imaginea mai multor personalități, printre care Bill Gates și Elon Musk. (Cnet)

8. Plex lansează un serviciu de live TV care include peste 80 de canale de știri, sport și filme și, spre deosebire de majoritatea serviciilor similare, cele mai multe canale sunt disponibile și în afara Statelor Unite. Noul serviciu va fi disponibil atât utilizatorilor plătitori, cât și celor care folosesc versiunea cu reclame. (TechCrunch)

9. Rețeaua 5G low-band (cea mai lentă versiune de 5G, cu cea mai bună acoperire) a AT&T este disponibilă la nivel național, AT&T devenind al doilea operator din Statele Unite, după T-Mobile, care oferă o rețea 5G națională. AT&T oferă acum 5G și în cel mai ieftin abonament cu trafic nelimitat. (The Verge)

10. Twitter evaluează noi modalități de monetizare a rețelei sociale, spune CEO-ul Jack Dorsey, după ce veniturile companiei au scăzut YoY în ultimul trimestru cu 23%. Printre noile modalități de monetizare luate în calcul se numără și un abonament, prin care utilizatorii plătitori vor beneficia de facilități suplimentare. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
X/Twitter va colecta datele biometrice ale utilizatorilor – Cronica de Tehnologie
China nu mai acceptă pc-uri și soft străin în instituțiile guvernamentale – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău