Nicușor Dan susținut de USR București pentru alegerile la primăria Capitalei – Cronica dimineții

1. Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat aprobarea a încă 270 de secţii de votare în străinătate la alegerile prezidenţiale din anul 2019, la propunerea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare. Astfel, numărul total al secţiilor înfiinţate deja este de 714, dintr-un total de 838 de secţii care se preconizează că vor exista până la data scrutinului. (News.ro)

2. Conferinţa Municipală USR Bucureşti a decis susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan, candidat independent, la alegerile locale din 2020, pentru Primăria Capitalei. (News.ro)

3. Statele Unite sunt pregătite să evacueze aproximativ 1.000 de militari din nordul Siriei, a spus șeful Pentagonului, Mark Esper, în timp ce forțele turce și aliații au cucerit orașul de graniță Tell Abyad, unde Ankara a lansat o ofensivă împotriva miliției kurde. Peste 150 de persoane au murit, inclusiv 50 de civili, iar aproape 130.000 de oameni au fost evacuați. Președintele turc Tayyip Erdogan spune că știrile despre evadările străinilor afiliați ISIS sunt „dezinformări”. (Hotnews)

4. Partidul aflat la putere, Lege și Ordine, ar fi câștigat alegerile generale din Polonia, conform exit-poll-urilor. PiS e creditat cu 43,6% din voturi, suficient pentru a avea o majoritate în Parlament. (BBC)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Partidul național-conservator al premierului Viktor Orban a fost învins la alegerile locale din Budapesta de către opoziția unită în jurul unui candidat de centru-stânga, potrivit rezultatelor parțiale. Este prima înfrângere a lui Orban în ultimii zece ani, timp în care a dominat scena politică a Ungariei. (Hotnews)

6. Oficiali americani și reprezentanții talibanilor au reluat discuțiile pentru a încerca ajungerea la un acord de pace pentru Afganistan. Negocierile au fost suspendate luna trecută, după un atentat în care un soldat american și-a pierdut viața. (WSJ)

7. Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, a anunțat că se retrage din boardul companiei chineze BHR (Shanghai) Equity Investment Fund Management Company, pe fondul atacurilor realizate de președintele Donald Trump. Hunter nu va mai lucra pentru nicio companie cu capital străin dacă tatăl său va fi ales, a spus avocatul acestuia. (WSJ)

Una din Cronica de Carte: Cele mai vândute cărți din SUA, conform New York Times: la categoria Fiction, pe locul întâi se află o noutate, ”Bloody Genius”, de John Sandford (a 12-a carte din seria Virgil Flowers); în mod similar, la categoria Non-Fiction, pe locul întâi se află tot o noutate, ”Blowout”, o carte de eseuri semnată de jurnalistul MSNBC, Rachel Maddow. Ca noutate, vă semnalăm, la categoria non-fiction, volumul ”The Book of GutsyWomen”, scris de Hillary Rodham Clinton și Chelsea Clinton, mamă și fiică. (New York Times)

8. Milioane de fotografii de pe Flickr au fost încărcate într-o bază de date ce a fost folosită de mai multe companii în dezvoltarea tehnologiilor de recunoaștere facială. (NYTimes)

9. Au început să apară review-urile pentru “The Irishman”. TheGuardian îl numește cel mai bun film realizat de Martin Scorsese în ultimii 30 de ani. Filmul, în care joacă Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci, este produs de Netflix. (TheGuardian)

10. Coca-Cola a prezentat o sticla realizata integral din plastic recuperat din mări sau oceane. (Link)

Fotografia dimineții – A zecea zi consecutivă de proteste violente în Ecuador. Paolo Aguilar/EPA:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Noul Ambasador al SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, își începe azi mandatul – Cronica dimineții
PSD va vota ca vaccinarea să devină obligatorie – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău