Noua Zeelandă a depășit 100 de zile fără a înregistra vreun caz nou, local, de infectare cu noul coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul pacienților declarați vindecați de Covid-19, la nivel global, va depăși azi 13 milioane.

2. Noua Zeelandă a depășit 100 de zile fără a înregistra vreun caz nou, local, de infectare cu noul coronavirus. (Reuters)

3. Rata deceselor, la nivel global, pe cazurile închise (peste 13,6 milioane), a scăzut de la 6% la 5%. Pe cazurile deschise, care sunt 6,3+ milioane, 1% din pacienți se află în scare critică.

4. Guvernatorul statului New York a anunțat ieri ca doar 0,78% din persoanele testate în ultimele 24 de ore au fost pozitive. Este cel mai mic procent înregistrat de la începutul pandemiei până în prezent. (Axios)

5. Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă. (Hotnews)

6. Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că toate deficitele bugetare ”au explodat”, criza economică însemnând cheltuieli mai mari de la buget pentru toate ţările. ”Totuşi, România are cea mai mică creştere a deficitului bugetar faţă de estimarea iniţială”, susţine el. Cîțu a menţionat că lucrul cel mai important este ca ţara noastră să reuşească revenirea economică din trimestrul III şi evitarea recesiuniii tehnice, cu un efort bugetar mai mic decât restul ţărilor din UE. (News.ro)

7. Ludovic Orban a declarat că unul dintre părinţi poate sta acasă cu elevul, în perioada suspendării cursurilor într-o şcoală şi va primi 75% din salariu în acest interval de timp. Premierul a precizat că măsura va fi una locală, nu generală, aşa cum a fost în perioada stării de urgenţă. (News.ro)

8. România a trimis aproximativ opt tone de materiale medicale în Liban, cu două aeronave. Secretarul de stat Raed Arafat a apreciat că într-o astfel de situaţie ca cea prin care trece Libanul ”nu se poate să rămână cineva singur”, iar trimiterea de ajutoare este ”doar un mic gest pe lângă eea ce trebuie să facem”pentru ca această ţară să-şi revină de pe urma tragediei. (News.ro)

9. Donatorii au promis 253 de milioane de euro pentru susţinerea imediată a Libanului după explozia din Beirut, în timpul unei conferinţe care a fost organizată online, de Franţa, duminică, potrivit unui comunicat publicat de preşedinţia franceză. (News.ro)

10. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a primit o primă tranşă din antiviralul Remdesivir, folosit în tratarea bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV2. (News.ro)

11. Guvernul a reglementat, printr-o ordonanță de urgență, posibilitatea reducerii timpului de muncă, acordarea unor indemnizații pentru zilieri și sezonieri, precum și încurajarea telemuncii. Aproximativ 700.000 de persoane vor beneficia de noile măsuri adoptate, impactul bugetar fiind estimat la 2,4 miliarde lei. Acest program a mai fost anunțat ca aprobat și săptămâna trecută. (Profit.ro)

12. Parlamentul afgan a aprobat, duminică, eliberarea a 400 de talibani, pregătind astfel terenul pentru începerea negocierilor de pace care au ca obiectiv încheierea războiului de peste 18 ani. (News.ro)

13. Generalul James C. McConville, șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA, a anunțat vineri că Washingtonul va crește numărul soldaților care sunt trimiși în sistem rotațional în România, după retragerea celor aproape 12.000 de militari americani din Germania. (EuropaLibera)

14. Dacia Sandero este pe locul al doilea în topul celor mai înmatriculate mașini în Spania în primele șapte luni ale anului. Modelul producătorului de la Mioveni se află la mai puțin de 700 de unități distanță de liderul Seat Leon. (Automarket)

15. Banca Națională a României (BNR) a scăzut prognoza de inflație pentru acest an la 2,7%, de la 2,8% cât arătă prognoză în primăvară. Pentru anul viitor BNR estimează o rată anuală a inflației de 2,5%. (Profit.ro)

16. Economia americană a adăugat 1,8 milioane locuri noi de muncă luna trecută. Rata șomajului a scăzut la 10,2%. (WSJ)

17. Nasdaq, indicele de tehnologie al bursei americane, a depășit pentru prima oară pragul de 11.000 de puncte. Creșterea de la 10.000, cât a fost în iunie, la 11.000 a fost cea mai rapidă din istorie. (Reuters)

18. Numărul cererilor de șomaj din SUA a revenit pe scădere săptămâna trecută și a coborât la cel mai redus nivel de la izbucnirea pandemiei, un semnal de îmbunătățire pe piața muncii din cea mai mare economie a lumii. (Profit.ro)

19. Un grup de investigatori din Luxemburg este pe cale să pună la punct un sistem de detectare a coronavirusului prin intermediul vocii și tusei. Sistemul va permite un mai bun diagnostic de la distanță și va reduce riscul contagierii din cauza contactului fizic dintre medici și pacienți. (Profit.ro)

20. O fetiţă de un an şi şapte luni a fost resuscitată de un jandarm braşovean aflat în timpul liber, iar apoi acesta a luat-o în braţe şi a alergat cu ea până la drumul naţional unde a fost preluată în stare stabilă de un echipaj SMURD şi dusă la spital. (News.ro)

21. România a fost în 2019 al optulea producător de bere din cele 27 de state membre ale UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). (Profit.ro)

22. Dobânda pentru creditele ipotecare pe 30 de ani, în SUA, a atins un nou record săptămâna aceasta, ajungând la 2,88%. Este cel mai redus nivel înregistrat în ultimii aproape 50 de ani. (CNN)

23. Cântăreţul şi compozitorul canadian Bryan Adams va susţine luna viitoare un concert pe un stadion din Düsseldorf, acesta fiind – de la începutul pandemiei de Covid-19 – primul mare eveniment de gen programat. Intitulat „Give Live A Chance”, show-ul este organizat de Live Nation şi va avea loc pe 4 septembrie, pe Merkur Spiel-Arena. (News.ro)

Din Cronica de Carte:

24. Universitatea din San Antonio, Texas, a digitalizat mai multe cărți de bucate provenite din Mexicul istoric și le oferă gratuit cititorilor (Atlas Obscura);

25. 10 milioane de euro au fost oferiți, ca ajutor financiar, editurilor mici din Italia, în plus față de cei 40 de milioane de euro acordați industriei cărții la începutul lunii iunie (ActuaLitte);

26. Nuvelele lui Andrea Camilleri vor fi oferite gratuit cititorilor, timp de 10 săptămâni. Condițiile: să citiți în limba italiană și să cumpărați La Repubblica, în edițiile de weekend (ActuaLitte);

27. Fundația Barbara Bush a făcut un parteneriat cu frizeriile din Baltimore și Detroit, pentru a oferi spații de lectură prietenoase pentru copii și de instruire timpurie în vederea alfabetizării acestora (The Skanner);

28. O colecție de cărți britanice din Evul Mediu a fost pusă la dispoziție gratuit, online, prin intermediul portalului Discover Historic Books (Fine Books Magazine).

29. O viitoare carte semnată de Brian Bowen Smith va spune povestea vizuală a Americii în timpul pandemiei (Los Angeles Times);

30. 19.200 de cărți electronice, în limbile germană, franceză sau engleză, sunt disponibile gratuit pentru adolescenții din Luxembourg, oferite de către Biblioteca Națională (ActuaLitte).

31. Cele mai recente date din SUA arată o creștere a vânzărilor de cărți, în ciuda pandemiei de coronavirus: vânzările totale au crescut cu 3,6% comparativ cu 2019; cele mai mari creșteri le-au realizat cărțile de non-ficțiune pentru copii (cu 26%), cărțile de non-ficțiune despre relațiile rasiale și justiția socială și ficțiunea pentru copii. Din nefericire, vânzările prin intermediul librăriilor clasice au scăzut dramatic, cu 65% în luna aprilie. (Jane Friedman)

Fotografia dimineții – Două vaci au fost urcate pe acoperișul unei case pentru a fi salvate de inundațiile din Coreea de Sud. Yonhap/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Sistemul imunitar al copiilor distruge noul coronavirus înainte ca aceasta să poată afecta organismul – Cronica Știrilor Pozitive
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că decesele cauzate de malaria au fost, anul trecut, la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău