Numarul cazurilor noi, raportate la nivel global, s-a plafonat in ultimele zile – Cronica Stirilor Pozitive

1. Numărul pacienților declarați vindecați de Covid-19 va depăși azi 12 milioane.

2. Desi există multe necunoscute cu privire la răspunsurile sistemului imunitar la virusul SARS-CoV-2, un nou studiu arata ca celule CD4 T, reactive la noul coronavirus, au fost raportate la persoane care nu au fost expuse virusului. Acest lucru sugerează o memorie preexistentă a celulelor T, de la alti coronavirusi, reactivă la 20-50% din oameni. (Link)

3. Un nou vaccin, cel produs de Novavax, a arata rezultate promitatoare in primele studii clinice realizate. (NYTimes)

4. Numarul cazurilor noi, raportate la nivel global, s-a plafonat in ultimele zile dupa varfurile inregistrate la finalul lunii trecute.

5. Alba, Botoșani, Călăsări, Giurgiu, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Tulcea au declarat ieri un mic de cazuri noi mai mic sau egal cu 10.

6. Unul dintre epidemiologii de top ai Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că rata mortalității pentru noul coronavirus este, conform datelor existente, de 0,6%. Procentul este mult sub estimarea initiala de 2-3% dar peste cel inregistrat in cazul gripei. (Bloomberg)

7. Romanii au investit în prima emisiunea Tezaur din anul 2020 lansată de Ministerul Finanțelor Publice peste 700 de milioane de lei în titluri de stat cu scadența de 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75%. (Profit.ro)

8. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, neagă informaţiile conform cărora aproape un milion de persoane şi-au pierdut locul de muncă, precizând că doar 640 de salariaţi români care erau înregistraţi în REVISAL la începutul anului apar în prezent ca nemaifiind angajaţi. Alexandru susţine că multe dintre contractele care nu mai apar a fi active erau ale unor persoane care aveau două sau chiar trei locuri de muncă. (News.ro)

9. Gigantul chinez Haier, cea mai mare companie producătoare de electrocasnice din China și unul dintre cei mai mari producători pe această nișă din lume, mută în România producția de cuptoare Rosières, brand emblematic de know-how și gastronomie franceză. Chinezii pregătesc în România o fabrică de frigidere, pe o suprafață de 10 hectare din parcul industrial din comuna Ariceștii Rahtivani (Prahova), unde au promis o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro și peste 700 de noi locuri de muncă. Fabrica ar urma să fie finalizată cel târziu la începutul anului viitor. (Profit.ro)

10. Utilizatorii români au beneficiat de al șaptelea cel mai rapid internet din lume pe timpul stării de urgență. (Profit.ro)

11. Kaufland România anunţă că va angaja 1.000 de persoane, până în februarie 2021. (News.ro)

12. Aproape 34.000 de candidaţi s-au înscris la admiterea la studiile de licenţă la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, reprezentanţii instituţiei spunând că acesta este cel mai mare număr din ultimii patru ani. (News.ro)

13. Piața tabletelor a crescut în Q2, pe fondul izolării sociale, cu 26%, același procent cu care au scăzut PC-urile, conform Canalys. Toți producătorii din top 5 au avut creșteri importante, iar Apple rămâne liderul detașat al pieței. (Profit.ro)

14. Content Authenticity Initiative a lansat un plan în vederea creării unui standard deschis pentru autentificarea imaginilor și a filmărilor video în contextul perfecționării deepfake-urilor. CAI, din care fac parte companii de tehnologie precum Adobe și Twitter, dar și organizații media precum New York Times, găsesc mai eficientă autentificarea inițială a creațiilor, decât analizarea și depistarea ulterioară a deepfake-urilor. (Axios)

15. Mai mulţi turişti din Eforie Nord au făcut, marţi, un lanţ uman, după ce trei salvamari au intrat în mare pentru a scoate un bărbat aflat în stare de ebrietate, care fusese luat de curenţi şi se îndrepta spre larg. Salvamarii şi turistul aveau dificultăţi în a reveni la ţărm din cauza valurilor puternice. (News.ro)

16. Federaţia Europeană de Handbal a lansat, marţi, un sondaj destinat fanilor pentru stabilirea arenei de top de pe continent, denumită „Templul handbalului”. Între cele 11 nominalizări se află şi cea a Sălii Polivalente din Bucureşti, Ioan Kunst Ghermănescu. (News.ro)

Fotografia diminetii – O invatatoare de la o scoala publica din Rio de Janeiro isi imbratiseaza unul dintre elevi in timpul unei vizite la domiciliul acestuia. Pilar Olivares / Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Imunitatea de turmă atinsă în unele din cele mai sărace suburbii din India – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul persoanelor vindecate de Covid-19, la nivel global, a depășit 6 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău