Numărul de download-uri ale aplicației Signal au crescut cu aproape 1200% în primele 4 luni ale acestui an – Cronică de Tehnologie

1. Signal și-a văzut numărul de download-uri crescând cu aproape 1.200%, iar Telegram cu 98% YoY în primele patru luni ale anului, ca urmare a controversei declanșate de noile politici impuse de WhatsApp. Ambele alternative au crescut masiv în ianuarie (+283% YoY Telegram, +5.001% YoY Signal), însă creșterea s-a domolit în lunile următoare. Chiar și așa, Signal continuă să aibă de peste două ori mai multe download-uri decât în urmă cu an. (Profit.ro)

2. Marți începe Google I/O 2021, conferință ce revine anul acesta, în format virtual, după ce a fost complet anulată în 2020. Este de așteptat ca Google să vină cu noutăți despre mai multe dintre produsele și serviciile sale, în frunte cu Android 12. Șansele ca un smartphone Pixel să fie prezentat sunt mici, însă este posibil să fie anunțată o pereche de căști Pixel Buds. (The Verge)

3. Una din viitoarele opțiuni de abonare la Twitter s-ar putea numi Twitter Blue și ar urma să coste $3 pe lună. Abonamentul va include un “undo tweet” și o funcție de organizare a postărilor favorite în colecții. (9to5mac)

4. Hackerii din grupul Darkside, cel din spatele atacului asupra Colonial, spun că au pierdut accesul la servere, iar criptomonedele le-au fost extrase de pe serverul folosit pentru plăți. Deși anunțul vine la doar o zi după ce chiar președintele SUA a anunțat măsuri împotriva Darkside, experții nu exclud posibilitatea unei înșelătorii. (The Record)

5. Înalta Curte din Irlanda a respins cererea Facebook de blocare a deciziei autorității irlandeze de protecție a datelor, care impunea oprirea transferului de informații personale către serverele din SUA. Comisarul pentru protecția datelor a decis, în august, să blocheze transferul datelor către servere din SUA, din cauza suspiciunii asupra modului în care sunt gestionate informațiile europenilor. (Reuters)

6. Semnalul reprezintă cea mai mare problemă pentru serviciul de internet prin satelit, Starlink. Deși viteza este destul de mare, semnalul se poate pierde din cauza clădirilor, copacilor și chiar a stâlpilor. În forma actuală, conexiunea este prea inconsistentă pentru ca Starlink să poată fi considerat un concurent real pentru internetul prin cablu. (Review, The Verge)

7. Clubhouse începe marți extinderea globală a disponibilității aplicației de Android, cu Japonia, Brazilia și Rusia primele pe listă. Până vineri seara, platforma ar trebui să fie accesibilă și în restul lumii. Sistemul de acces pe bază de invitații, rămâne, însă, în vigoare. (News.ro)

8. Amazon lansează un nou serviciu de streaming video în India. Disponibil în cadrul aplicației Amazon (pentru a ține utilizatorii în aplicația de shopping), MiniTV, este gratuit, dar cu reclame. Conținutul este de nivelul YouTube, însă Amazon promite și exclusivități. (Profit.ro)

9. Aplicația de urmărire a contacților din Marea Britanie, pentru prevenirea infectărilor cu COVID-19, a împiedicat între 4.200 și 8.700 de decese, arată un studiu care va fi publicat în Nature. Fiecare procent de creștere a numărului de utilizatori ai aplicației corespunde reducerii numărului de infectări cu între 0,8% și 2,3%. (BBC)

10. Roblox înlocuiește cuvântul “joc” cu “experiență” în descrierea platformei pe care o dezvoltă, spunând că noul termen se potrivește mai bine cu realitatea actuală. Schimbarea vine, însă, după ce avocații Apple au susținut în procesul cu Epic că Roblox nu este dezvoltator de jocuri. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a extins recomandarea de a lucra de acasă tuturor angajaților săi din America de Nord – Cronica de Tehnologie
SpaceX deține oficial cea mai mare constelație de sateliți comerciali – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău