iPhone-ul care înlocuiește modelul SE va fi disponibil din martie – Cronică de Tehnologie

1. Producția urmașului lui iPhone SE începe în februarie, urmând că în martie să fie deja disponibil pe piață. Acest model va avea la bază designul lui iPhone 8, un ecran de 4,7 inch și va folosi același chipset că iPhone 11. (Profit.ro)

2. Facebook va face 1.000 de angajări anul acesta în Mare Britanie, unde va ajunge la peste 4.000 de angajați. Vor fi căutați în special oameni pe partea de dezvoltare a produselor și securitate. (Reuters)

3. Apple a renunțat în urmă cu doi ani să cripteze backup-urile făcute în iCloud la presiunile FBI. Agenția americană argumenta atunci că investigațiile sale vor avea de suferit în urma acestei măsuri, iar Apple s-a conformat. (Reuters)

4. Cruise și-a prezentat primul vehicul autonom. Origin este un minibus electric, fără volan sau pedale. Pasagerii stau față în față, iar ușile se deschid precum cele de la metrou. (Engadget)

5. Uber testează o facilitate pentru șoferi, prin care aceștia pot stabili singuri prețul. Sistemul are la bază o licitație în incremente de 10 procente, prin care șoferii pot crește prețul și de 5 ori față de tariful normal. (WSJ)

6. Netflix ajunge la 167 milioane de abonați, după ce a atras 8,8 milioane de abonați noi în Q4 2019. Veniturile au crescut cu 30,6% YOY, ajungând la $5.47 miliarde. O analiză independentă arată că Netflix are acum 1.211 creații originale, adăugând în medie câte una nouă în fiecare zi. (Profit.ro)

7. Sonos oprește suportul pentru unele produse, care vor mai primi actualizări doar până în luna mai. Utilizatorii au de ales între a le folosi în continuare (vor mai funcționa o vreme) sau a face upgrade cu reducere la un produs mai nou. (Sonos)

8. India este pe punctul de a adopta o lege care obligă rețelele sociale și aplicațiile de chat, precum Facebook și WhatsApp, să ajute organele legii în identificarea utilizatorilor care postează sau trimit mesaje. (TechCrunch)

9. Vodafone a părăsit Libra Association, consiliul de companii însărcinat să guverneze moneda digitală pe care Facebook urmează să o lanseze. Vodafone vrea să se concentreze pe M-Pesa, propriul sistem de plăți. Libra Association urmează să adauge noi membrii anul acesta, existând deja o listă de așteptare pe care s-au înscris peste 1.500 de companii. (CoinDesk)

10. WhatsApp introduce Dark Mode în varianta beta a aplicației de Android, ceea ce înseamnă că este o chestiune de zile sau săptămâni până când această facilitate va ajunge la toți utilizatorii. Versiunea beta poate fi obținută prin înscrierea în programul de testare din Play Store sau prin descărcarea manuală a kit-ului de instalare. (Android Police)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple și-ar putea prezenta prima cască de realitate mixtă în primăvară, urmând ca lansarea pe piață să aibă loc cândva spre finalul toamnei – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Galaxy Fold, smartphone-ul pliabil de la Samsung este “îngrijorător de fragil”