Numărul deceselor cauzate de coronavirus l-a depășit pe cel din epidemia SARS – Cronica dimineții

Am lansat ieri o nouă Cronică, cea Externă. Va fi scrisă de Claudia și va conține cele mai importante știri din zona externă. O vom publica de trei ori pe săptămână, marți, joi și sâmbătă. Cea din weekend va conține o retrospectivă cu cele mai importante știri externe ale săptămânii și analize.

1. Mai multe blocuri din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei au rămas fără apă caldă și căldură după o avarie survenită la rețeaua de termoficare vineri noapte. Primarul Gabriela Firea a acuzat un „sabotaj” al Electrocentrale București (ELCEN), aflată în subordinea Guvernului PNL. (Hotnews)

2. Numărul deceselor cauzate de coronavirus, în China, a ajuns la 811, depășindu-l pe cel înregistrat în timpul epidemiei SARS. (NYTimes)

3. Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că dacă după alegerile anticipate PNL nu va obține suficiente mandate pentru a forma singur guvernul, partenerii vor fi, cel mai probabil, USR-PLUS și PMP. (Profit.ro)

4. 91% dintre cei care au votat la referendumul intern pentru poziţionarea ideologică a USR s-au pronunțat în favoarea poziţionării doctrinare ca partid de centru dreapta. Participarea a fost de 56,3%. (News.ro)

În noaptea de duminică spre luni va avea loc festivitatea decernării premiiilor Oscar 2020.

5. Forurile de conducere ale USR şi PLUS au mandatat birourile naţionale să demareze pregătirea procesului şi condiţiile de fuziune. Acestea vor fi aprobate în congresele reunite ale celor două partide. (News.ro)

6. Sinn Fein, aripa politică a I.R.A., a obținut 22%, la alegerile generale de ieri, din Irlanda. Conform exit poll-urilor, cele trei partide principale sunt toate creditate cu 22+%. (BBC)

7. Michael Bloomberg a cheltuit de la începutul anului, în campania electorală, de aproape trei ori mai mulți bani decât suma cheltuită de președinte Trump împreună cu cei patru principali candidați ai democraților: Warren, Biden, Sanders și Buttiegieg, $310+ milioane vs $115+ milioane. (Axios)

8. Curtea Constituţională din Croația a stabilit că și cuplurile de acelaşi sex pot primi în plasament familial copii. (News.ro)

9. Jeff Bezos a vândut în ultima săptămână acțiuni Amazon în valoare de peste $4 miliarde. (Bloomberg)

10. 15 minute de exerciții cardio pot îmbunătăți performanța în jocurile video conform un studiu realizat de McGill University. (CNBC)

Fotografia dimineții – Tom și Jerry, personajele din desenele animate, au “împlinit” 80 de ani săptămâna aceasta:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Teleormanleaks cu documente de la Tel Drum
Un cadru medical va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a la cursurile de pregătire și la examenele naționale – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău