Numărul device-urilor Apple active a ajuns la 1,5 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. Aplicația de Android a soneriilor Ring include trackere ce colectează informații personale, precum nume, IP-uri și date de la senzori, care ajung la diverse firme de marketing. (EFF)

2. Numărul device-urilor Apple active a ajuns la 1,5 miliarde, în creștere cu 100.000 de device-uri față de anul trecut. 80% din iPhone-urile și iPad-urile lansate în ultimii 4 ani rulează iOS 13 / iPadOS 13. (Profit.ro)

3. Google lucrează la un serviciu de comunicații pentru business care va include, alături de Gmail și Drive, mai multe aplicații de chat. Acesta ar urma să facă parte din G Suite și să concureze cu Slack și Microsoft Teams. (The Information)

4. Instrumentul ”Off-Facebook Activity’ este acum disponibil în toată lumea. Acesta permite tuturor utilizatorilor rețelei sociale să vadă ce date personale au colectat serviciile terțe despre ei și să le șteargă. (Profit.ro)

5. Marea Britanie va permite Huawei să participe la dezvoltarea rețelei 5G, însă doar în zone care nu sunt esențiale pentru infrastructură (facilități militare, nucleare etc.). De asemenea, Huawei nu are voie să acopere mai mult de 35% din rețelele celor patru operatori din Marea Britanie. (Profit.ro)

Bonus: Startup-ul francez ManoMano primește o investiție de €125 milioane. ManoMano, care vinde online produse pentru casă și grădinărit, a crescut anul trecut valoarea brută a produselor comercializate cu 50%, ajungând la €600 milioane. (TechCrunch)

6. Serviciul de schimb pentru criptomonede Bitfinex a blocat transferuri Bitcoin în valoare de $860,000 implicate într-un atac cu ransomware, în urma deciziei unui tribunal din Marea Britanie. Monedele blocate făceau parte dintr-o răscumpărare totală de $1.2 milioane în Bitcoin pe care o firmă trebuia să o plătească atacatorului pentru a-și recupera datele. (CoinDesk)

7. În ultimii doi ani, hackerii susținuți de Guvernul din Turcia au atacat în jur de 30 de organizații și guverne din Europa și Orientul Mijlociu. Aceștia au folosit DNS hijacking pentru a obține date de autentificare. (Reuters)

8. Apple a lansat o opțiune pentru dezactivarea cipului U1, care realiza localizarea celor mai noi iPhone-uri inclusiv când utilizatorul dezactiva funcțiile de localizare din Settings. Noua facilitate face parte din iOS 13.3.1 și poate fi accesată la Settings > Privacy > Location Services. (Profit.ro)

9. Magazinele fizice din Statele Unite care realizează comenzi online testează un nou sistem automatizat de micro-fulfillment, care poate pregăti până la 4.000 de comenzi pe săptămână, dar care, în același timp, este suficient de mic pentru a fi stocat în spate. (WSJ)

10. Flipboard lansează secțiuni de știri locale în 23 de orașe din Statele Unite și Canada. Dezvoltatorii spun că nu urmăresc locația precisă a utilizatorilor, ci selectează știrile locale în funcție de locația aproximativă dată de IP. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a prezentat un nou iPad Pro, în două versiuni, de 11 inch și de 12,9 inch – Cronica de Tehnologie
Cota de piață a iPhone a scăzut în Europa – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău