Numărul kilometrilor de autostrada care vor fi finalizați anul acesta a scazut la 100 – Cronica dimineții

1. Numărul kilometrilor de autostradă care vor fi finalizați anul acesta a scăzut de la 180, cât era estimarea la începutul anului, la circa 100, conform declarației ministrului Transporturilor. Șanse adevărate pentru deschidere sunt doar pentru circa 43 de km de autostradă de la Lugoj la Deva, două tronsoane începute acum 6 ani. (Hotnews)

2. Apple ar urma să lanseze trei modele noi de “iPhone 11” în această toamnă. (9to5Mac)

3. Conform înțelegerii cu Comisia Federală pentru Comerț, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, ar trebui să garanteze personal, în fiecare trimestru, ca a luat măsuri pentru respectarea protecției datelor personale ale utilizatorilor. (WSJ)

4. Afganistanul a cerut Statelor Unite să ofere explicaţii privind comentariile preşedintelui Donald Trump, care a afirmat că ţara „ar fi ştearsă de pe faţa Pământului” dacă ar dori să câştige un război cu Afganistanul. (News.ro)

5. Președintele bulgar Rumen Radev a respins prin veto achiziționarea a opt avioane de luptă americane F-16 Block 70. El a invocat un preț prea mare, o lipsă de echipament și un deficit bugetar în creștere. (Profit.ro)

6. Anul trecut, românii au comandat online mâncare şi băutură în valoare de aproximativ 263 de milioane de lei, cu 21% mai mult decât un an în urmă. (Economica)

7. În ultimii 19 ani, numărul total al americanilor care au murit în accidente de mașină l-a depășit pe cel al soldaților americani decedați în cele două războaie mondiale. (WashingtonPost)

8. Contul de Instagram al Simonei Halep ar fi fost spart ieri de hackeri, care, în numele jucătoarei, ar fi cerut suma de $500. (News.ro)

9. O femeie în vârstă de 34 de ani, care se afla cu copilul în brațe și scuipa coji de semințe pe jos, a fost amendată cu 1.501 lei de către polițiștii locali din Arad. (Digi24)

10. Deputatul Liviu Pleşoianu a anunţat că va candida ca independent la Preşedinţie, după ce a pierdut competiţia internă din PSD în favoarea Vioricăi Dăncilă. (News.ro)

Fotografia dimineții – La Copenhaga a avut loc Congresul Mondial al Moș Craciunilor. Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Emisiile gazelor de seră ar putea scădea anul acesta, la nivel global, cu 8% – Cronica dimineții
Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău