Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă în Italia a scăzut pentru prima oară de la declanșarea epidemiei – Cronica dimineții

1. Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă în Italia a scăzut pentru prima oară de la declanșarea epidemiei. Numărul deceselor cauzate de Covid-19 a fost ieri cel mai mic din ultimele 9 zile. (Reuters)

2. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că, în cursul săptămânii vitoare, starea de urgență ar urma să fie prelungită încă o lună. (Profit.ro)

3. Băncile vor amâna plata ratelor pentru toţi clienţii afectaţi de criza provocată de răspândirea Covid-19. În cazul populaţiei este suficientă pentru aprobarea facilităţii o declaraţie pe proprie răspundere că au fost afectate veniturile faţă de situaţia anterioară declanşării situaţiei de urgenţă, a informat Ministerul de Finanţe. (News.ro)

4. Guvernul a permis, prin Ordonanța Militară nr. 7, emisă ieri, zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competențe din țara de destinație. Excepția nu se aplică pentru cadrele medicale. (Profit.ro)

5. Grupa sanguină ar putea avea o influenţă asupra rezistenţei organismului nostru la coronavirus, potrivit unui studiu al cercetătorilor chinezi. Conform datelor, grupa sanguină A este asociată cu un risc mai ridicat de a contracta coronavirus comparativ cu celelalte grupe, în timp ce grupa 0 este asociată riscului cel mai mic. (News.ro)

6. Guvernul analizează suspendarea obligației agențiilor de turism de a rambursa pachetele turistice achitate. Cumpărătorii ar putea primi un vaucher valabil 18-24 de luni pentru reprogramarea vacanței.  (Profit.ro)

7. CEO-ul companiei israeliene NSO a declarat ca în octombrie 2017 Facebook a încercat să cumpere softul dezvoltat de ei pentru a putea urmări mai bine activitatea utilizatorilor pe terminalele Apple. NSO este o companie care dezvoltă software de spionaj. (Link)

8. Deși vânzările produselor lactate in supermarketuri au crescut, fermierii americani sunt forțați să arunce laptele din cauza închiderii școlilor și a restaurantelor. (Reuters)

9. Perseverance, cel mai nou rover dezvoltat de NASA este gata de lansare după ce a fost echipat cu roți și parașuta. Perseverence va fi lansat pe 17 iulie și ar trebui să aterizeze pe Marte în februarie anul viitor. (Link)

10. Primarul unei comune din Tulcea a fost arestat pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de lei de la denunţător. Primarul s-a dus cu mască de protecţie şi mănuşi pentru a lua banii de la denunţător. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un grup de angajați asteaptă în București încărcarea rezervoarelor cu dezinfectant. Vadim Ghirdă/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Un cutremur cu magnitudine 5 s-a produs în această noaptea, în zona seismică Vrancea – Cronica dimineții
Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău