Numeroase zboruri din Europa sunt anulate din cauza grevelor și lipsei de personal – Cronica de Turism

1. Aeroportul Schiphol din Amsterdam va limita numărul zilnic de pasageri la 67.500 în luna iulie și 72.500 în luna august, ca urmare a personalului redus. Decizia a fost luată pentru că, în medie, în luna iulie, există 13.500 de pasageri pe zi pentru care nu poate fi asigurat controlul de securitate. Din această cauză, unele zboruri cu plecare sau aterizare pe aeroportul Schiphol vor fi anulate. (Business Traveler)

2. Aeroportul Gatwick din Londra, al doilea ca mărime din Marea Britanie, va limita numărul de zboruri zilnice la 825 în iulie și 850 în august, comparativ cu cele 900 de zboruri zilnice programate în mod obișnuit, din cauza personalului redus. În urma deciziei, aeroportul anticipează că în perioada următoare vor fi anulate 4.000 de zboruri care vor afecta în total 800.000 de persoane. Gatwick este unul dintre aeroporturile folosite frecvent de companiile low-cost din România pentru zborurile cu destinația Londra. (Daily Telegraph)

3. Compania aeriană low-cost Ryanair se va confrunta în perioada următoare cu un val de greve declanșat de însoțitorii de bord din cauza condițiilor de muncă. Vor fi afectate zborurile Ryanair din Spania în perioadele 24-26 iunie și 30 iunie – 2 iulie, din Portugalia în perioada 24-26 iunie, din Belgia în perioada 24-26 iunie, din Italia în 25 iunie și din Franța în perioada 25-26 iunie. Cel mai probabil, toate zborurile cu plecare sau sosire din aceste țări vor fi anulate. (Euronews)

4. Lufthansa a anulat aproape 1000 de zboruri programate în luna iulie din cauza personalului insuficient. Sunt afectate în special zboruri locale din Germania și zboruri scurte cu plecare din Frankfurt și Munchen în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În total, sunt afectate circa 5% din zborurile regulate din weekend. (Schengen Visa Info)

O listă actualizată în timp real cu zborurile anulate și întârziate de pe aeroporturi din întreaga lume găsești aici.

5. Publicația Panorama a publicat o analiză a cauzelor care au condus la limitarea numărului de pasageri pe unele aeroporturi europene și la greve din partea angajaților mai multor companii aeriene. (Panorama)

Bonus: ANPC a anunțat rezultatele controlului pe care l-a efectuat recent la Blue Air. Astfel, în perioada 30 aprilie 2021 – 14 iunie 2022, Blue Air a anulat peste 11.200 de zboruri pentru care existau deja peste 180.000 de bilete vândute în valoare totală de 66.5 milioane de lei. Problema identificată este că Blue Air nu rambursat contravaloarea biletelor anulate. (Boarding Pass)

6. Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) reamintește că voucherele de vacanță emise în anii precedenți mai pot fi utilizate pentru rezervări doar până în 30 iunie. Autoritățile au început deja să emită vouchere de vacanță pentru acest an, iar până la sfârșitul lunii mai voucherele emise aveau o valoare totală de circa 190 de milioane de euro. (Profit)

7. Blue Air a reluat luni zborurile dintre Cluj-Napoca și Constanța, cu care românii din vestul țării pot ajunge mai ușor la mare pe litoralul românesc. Zborurile au loc în fiecare zi de luni, miercuri și vineri. (Aviation Headlines)

8. Publicația SăCălătorim oferă un ghid de călătorie pentru Thassos, una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Ghidul include opțiunile de călătorie, inclusiv cu diverse taxe de drum și câteva recomandări utile pentru cazare și restaurante. (SaCalatorim)

9. Bahamas a anunțat relaxarea condițiilor de călătorie pentru turiști începând din 19 iunie. Astfel, călătorii vaccinați nu trebuie să mai prezinte și rezultatul negativ al unui test de Covid-19 la intrarea în țară. În schimb, persoanele nevaccinate trebuie în continuare să aibă rezultatul negativ al unui test rapid sau test PCR, cu excepția copiilor mai mici de 2 ani. (Travel Weekly)

10. Dacă vrei să eviți călătoriile în sezonul estival, Travelator propune un weekend prelungit în Valencia în perioada 20-23 noiembrie pentru 107 euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 47 de euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Center Valencia Youth Hostel pentru 120 de euro. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Turiștii care cumpără bilete de avion de la agenții își vor primi banii înapoi în maxim 14 zile în cazul anularii călătoriei – Cronica de Turism
Italia, Austria și Norvegia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău