O companie aeriană va opera zboruri regulate pe noul aeroport din Brașov – Cronica de Turism

1. Compania aeriană Dan Air, care până acum a operat zboruri doar în numele altor companii aeriene, va fi prima companie aeriană care va opera rute regulate de pe noul aeroport din Brașov, potrivit unor informații neoficiale. Pentru început, compania va opera câte un zbor pe săptămână de la Brașov la Barcelona, Bruxelles, Londra, Milano, Munchen, Nurnberg și Stutgart și câte două zboruri pe săptămână spre Budapesta. (Boarding Pass)

2. Compania aeriană Dan Air va opera 12 zboruri pe aeroportul Henri Coandă din București începând din luna iunie 2023. Va exista câte un zbor pe săptămână către Barcelona, Berlin, Bruxelles, Budapesta, Londra, Milano, Munchen, Nuremberg, Roma, Stuttgart și Tel Aviv și câte două zboruri pe săptămână spre Beirut. (Boarding Pass)

3. Compania aeriană Air Baltic va opera zboruri pe ruta București – Riga (Letonia) începând din 1 mai 2023. Zborurile vor avea loc în fiecare zi de luni, miercuri și vineri cu aeronave Airbus A220-300, iar biletele sunt deja disponibile pe site-ul oficial al companiei. (Aviation Airlines)

4. Turiștii care vor petrece vacanța în Constanța sau Mamaia vor plăti o taxă turistică de 1% din valoarea cazării. Această taxă era deja în vigoare, însă până acum era plătită de agenții economici. (Airlines Travel)

5. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anunțat că va implementa un proiect pilot prin care va folosi algoritmi de Inteligență Artificială pentru scanarea mai rapidă a bagajelor de mână. Tehnologia utilizată are la bază proiectul Dartmouth realizat în cooperare de compania Pangiam și Google, care folosește algoritmi AI pentru scanarea bagajelor de mână. (Business Traveller)

Bonus. China își redeschide granițele pentru turiștii străini începând din 15 martie, pentru prima oară de la începutul pandemiei de Covid-19. Autoritățile nu se așteaptă însă la un aflux major de turiști și nici la beneficii economice, în contextul în care în 2019 turismul internațional a generat doar 0,9% din PIB-ul țării. (Reuters)

6. Polonia a anunțat un amplu proiect de infrastructură pentru transporturi. Planul prevede construcția unui aeroport în centrul țării și conectarea acestuia la principalele orașe prin aproape 2.000 de noi kilometri de cale ferată, dintre care jumătate vor fi linii de cale ferată de mare viteză. Unul dintre obiectivele proiectului este creșterea turismului și în alte orașe ale țării, pe lângă Varșovia și Cracovia, cele mai populare destinații. (Railway Gazette)

7. TukTuk a publicat un amplu ghid de călătorie în Italia pentru seniori, care include numeroase destinații de vacanță precum Toscana, Sicilia, Puglia sau Napoli. (TukTuk)

8. Travelator propune o serie de bilete de avion către Arabia Saudită cu prețuri de la numai 47 de euro dus-întors. Călătoriile sunt disponibile prin compania low-cost Wizz Air către două dintre cele mai populare orașe ale țării, Riad și Jeddah. (Travelator)

9. Arabia Saudită a anunțat că va lansa o nouă companie aeriană națională cu numele Riyadh Air, ca parte a eforturilor de a atrage mai mulți turiști în țară. Noua companie va fi localizată la Riad și își propune să ajungă în peste 100 de destinații din întreaga lume până în 2030. În prezent, Arabia Saudită deține și compania aeriană Saudia, cu sediul operațional la Jeddah. (Business Traveller)

10. Aeroporturile din Europa au înregistrat în ianuarie 2023 un trafic de pasageri cu 69% mai mare comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Traficul de pasageri pentru rute internaționale a crescut cu 69%, în timp ce traficul de pasageri pentru rute interne a înregistrat o creștere mai modestă de 35%. Comparativ cu ianuarie 2019, traficul total pe aeroporturile din Europa a fost cu 11% mai mic. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
British Airways a lansat o campanie cu prețuri de la 400 de euro pentru zboruri București – SUA – Cronica de Turism
Ghișeele de check-in de la Aeroportul Otopeni se modernizează – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău