Aeroportul din București ar putea suspenda serviciile pentru TAROM – Cronica de Turism

1. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) analizează opțiunea de a suspenda serviciile oferite companiei aeriene de stat TAROM din cauza faptului că datoriile acesteia ar fi depășit 50 de milioane de lei, potrivit unor informații neoficiale. O decizie în această privință ar urma să fie luată în 10 octombrie. Dacă decizia ar fi aprobată, TAROM nu ar mai putea opera zboruri de pe aeroportul Henri Coandă din București. (Boarding Pass)

2. Compania aeriană Blue Air a anulat zborurile de pe 18 dintre cele 36 de rute pe care intenționa să le opereze în sezonul de iarnă 2022-2023. Pe listă figurează zborurile din București spre Dubai, Dusseldorf, Hamburg și Napoli, dar și 7 rute cu plecare din Bacău și 6 rute cu plecare din Iași. (Boarding Pass)

3. Mersul Trenurilor pentru anul 2023, care va intra în vigoare în luna decembrie a acestui an, va include timpi mai mari de parcurs pe numeroase rute, inclusiv București – Constanța și București – Brașov, iar unele trenuri Regio Express vor fi transformate în InterRegio și vor avea astfel prețuri mai mari. De asemenea, unele trenuri InterRegio vor fi transformate în InterCity și vor avea la rândul lor prețuri mai mari la bilete, deși durata de călătorie va fi aceeași sau chiar mai mare. (Club Feroviar)

4. Mai multe trenuri internaționale cu plecare din București sau Cluj-Napoca spre localități din Ungaria vor fi anulate temporar în special în cursul lunii noiembrie ca urmare a unor lucrări planificate de CFR și operatorul maghiar al căilor ferate. (Club Feroviar)

5. Calculator în Bascheți propune 8 motive pentru care merită să vizitezi Cetatea Oradea. Printre argumente se numără găzduirea unor evenimente precum Festivalul Medieval, atelierele meșteșugărești sau experiențele culinare de la cele două restaurante din incintă. (Călător în Bascheți)

6. Compania italiană Aeroitalia va opera primele sale zboruri în România începând din decembrie 2022. Primele rute vor fi Bacău – Milano și Bacău – Roma cu câte două zboruri pe săptămână în zilele de vineri și duminică. (Boarding Pass)

7. Canada a anunțat că va renunța la toate restricțiile de călătorie începând din 1 octombrie. Astfel, turiștii care vor să viziteze Canada nu trebuie să mai facă dovada vaccinării sau să prezinte rezultatul negativ al unui test de Covid-19. (Business Traveller)

8. Wizz Air și Ryanair oferă unele zboruri cu plecare din România la prețuri care încep de la numai 16 euro dus-întors, cum sunt cele de pe ruta Sibiu – Bruxelles pentru jumătatea lunii octombrie. De asemenea, un zbor dus-întors pe ruta București – Marsilia are un preț de pornire de 20 de euro pentru finalul luni noiembrie. (TipTrip)

9. Compania elenă Aegean Airlines a anunțat că va opera zboruri directe între București și larnaca (Cipru) începând din 17 octombrie. În faza inițială, zborurile vor avea loc luni și joi, pentru că din noiembrie să aibă loc în zilele de marți și sâmbăta. (Boarding Pass)

10. Travelator propune un weekend prelungit în Lyon pentru 89 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 37 de euro și trei nopți de cazare în cameră dublă la B&b Hotel Lyon Centre Monplaisir pentru 105 euro. Perioada călătoriei este 13-16 ianuarie. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Cele mai căutate destinații exotice de către români pentru Revelion și anul 2023 – Cronica de Turism
Unele hoteluri din Bulgaria vor renunța la serviciile all-inclusive în 2024 – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău