O companie britanică numită Mykines a livrat în Rusia produse electronice, inclusiv cipuri și servere, în valoare de aproximativ $1.2 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. Tesla va construi o fabrică de baterii în Shanghai – construcția va începe anul acesta și va fi finalizată în prima jumătate a anului viitor. Fabrica va avea o capacitate de 10.000 de baterii Megapack pe an, baterii care pot alimenta în jur de 3.600 de locuințe timp de o oră. (Engadget)

2. Informațiile despre războiul din Ucraina scurse de la Pentagon au apărut prima oară pe Discord. După Discord și înainte să ajungă în presă, acestea au mai circulat pe 4chan, Telegram și Twitter. (Bellingcat)

3. O companie britanică numită Mykines a livrat în Rusia produse electronice, inclusiv cipuri și servere, în valoare de aproximativ $1.2 miliarde. Dintre acestea, produse în valoare de cel puțin $982 de milioane sunt supuse restricțiilor la export către Rusia, conform declarațiilor vamale. (FT)

4. 42% dintre experții în securitate cibernetică ai marilor companii au primit instrucțiuni să ascundă incidentele de securitate, conform unui sondaj la care au participat peste 400 de experți în securitate, care lucrează pentru companii cu 1.000 sau mai mulți angajați. Aproape 30% dintre aceștia recunosc chiar că au ținut ascunse breșele de securitate. (VentureBeat)

5. Uber a reușit să-și crească cota de piață în SUA de la 62% în 2020, la 74% în prezent. Una dintre cheile succesului Uber a fost un proiect de atragere a mai multor șoferi, proiect în cadrul căruia chiar șeful companiei, Dara Khosrowshahi, a intrat în rolul șoferului pentru a înțelege mai bine cu ce se confruntă aceștia și ce poate fi schimbat în bine, dincolo de remunerație, care rămâne un subiect sensibil. (WSJ)

6. Twitter pare să fi eliminat restricțiile impuse în aprilie 2022 conturilor oficiale ale conducerii de la Moscova, după invadarea Ucrainei. Acum, în feed, căutări și chiar la recomandări, apare inclusiv contul oficial al lui Vladimir Putin. (The Telegraph)

7. Trezoreria Statelor Unite avertizează în legătură cu riscul pe care-l reprezintă serviciile DeFi care nu respectă legislația împotriva terorismului și a spălării banilor. Oficialii americani dau exemplul Coreei de Nord, ai cărei infractori cibernetici folosesc serviciile DeFi pentru a spăla banii obținuți din infracțiuni. (CoinDesk)

8. Binance.US are dificultăți în a găsi o bancă pentru a stoca banii clienților, după colapsul Signature Bank. Compania apelează în prezent la cel puțin un intermediar pentru stocarea fondurilor. (WSJ)

9. Procurorii sud coreeni au identificat aproximativ $314 milioane în active ilicite deținute de Do Kwon (co-fondatorul Terraform Labs) și asociații săi, dintre care $69 de milioane sunt ale lui Do Kwon. Veniturile acestuia nu pot fi recuperate de autoritățile de la Seul, deoarece au fost transferate în Bitcoin prin servicii de schimb din afara țării. (CoinTelegraph)

10. MSI recunoaște că a suferit o breșă de securitate, după ce o grupare nouă de hackeri, numită Money Message, a anunțat că a obținut o parte din codul sursă al companiei, pe care-l va face public dacă nu primește $4 milioane. Nu este clar dacă și în ce măsură au fost afectate datele clienților. (PCMag)

Ți-ar mai putea plăcea
China a lansat o nouă rețea de internet care poate atinge viteze de 1,2 terabiți pe secundă – Cronica de Tehnologie
Microsoft elimină Internet Explorer din Windows – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău