O companie israeliană susține că a reușit să spargă sistemul de criptare folosit de Signal – Cronica de Tehnologie

1. Compania israeliană de Digital Intelligence Cellebrite anunță că a reușit să spargă sistemul de criptare folosit de Signal, considerat printre cele mai sigure la ora actuală. Dincolo de aplicația cu același nume, protocolul de criptare dezvoltat de Signal este folosit de diverse alte produse (precum WhatsApp și Skype) și instituții, inclusiv școli. (Haaretz)

2. Hackerii care au atacat administrația americană au dobândit acces și la comunicările interne ale Departamentului de Securitate Națională, arată primele investigații realizate după descoperirea atacului. Angajații guvernamentali au fost instruiți să oprească SolarWinds, platforma software prin intermediul căreia a fost posibil atacul. (Reuters)

3. Noile etichete de intimitate, folosite de Apple pentru catalogarea aplicațiilor în funcție de practicile de colectare a datelor, sunt acum vizibile în App Store. În pagina fiecărei aplicații va fi afișată una din următoarele trei etichete: date colectate anonim, date legate de utilizator și date folosite pentru urmărirea utilizatorului. (News.ro)

4. Zoox, startup deținut de Amazon, a prezentat un robotaxi electric, cu o autonomie de 16 ore, în care încap 4 pasageri. Vehiculul autonom are câte un motor în față și în spate, putându-se deplasa în oricare direcție cu până la 120 km/h. (Bloomberg)

5. FTC cere mai multor companii de tehnologie să explice modul în care realizează colectarea datelor personale și felul în care acestea sunt folosite. Amazon, ByteDance, Discord, Facebook, Reddit, Snap, Twitter și YouTube au la dispoziție 45 de zile pentru a răspunde. (CNBC)

6. Amazon lansează Live Translation, o funcție pentru dispozitivele Amazon Echo, care poate face traduceri în timp real din mai multe limbi, printre care Engleză, Franceză, Spaniolă, Germană și Hindusă. Traducerile pot fi inițiate prin comenzi vocale pentru Alexa. (VentureBeat)

7. Majoritatea serviciilor Google au fost picate ieri, pentru aproape o oră. Google spune că de vină a fost o defecțiune a sistemului de autentificare a utilizatorilor. (News.ro)

8.  Angajații Google se vor întoarce la birou din septembrie, conform unor informări interne ale CEO-ului Sundar Pichai, care vrea să testeze un sistem hibrid, compus din trei zile lucrate la birou și două de acasă. Compania americană crede că acest sistem va face angajații și mai productivi și mai fericiți. (NY Times)

9. TikTok intră pe televizoarele Samsung, în urma unui parteneriat care va aduce aplicația de short form video pe modelele vândute de compania coreeană începând cu 2018. Aceasta va fi disponibilă pentru download în Europa și va veni preinstalată pe televizoarele Samsung viitoare. (Business Insider)

10. Uber a fost amendată cu $59 de milioane în California, pentru că nu a oferit informații autorităților privind cazurile de asalt sexual. Dacă nu vine cu informațiile și nu plătește amenda în 30 de zile, Uber riscă să rămână fără licență în California. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Cele mai bune oferte de Black Friday din SUA – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Astăzi are loc evenimentul anului pentru Apple, “It’s show time”
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău