O echipă de cercetători coreeni a creat o tehnologie care transformă în mod stabil dioxidul de carbon în compuși lichizi folositori – Cronica de Tehnologie

1. iPhone 14 ar putea să nu mai meargă cu cartele tradiționale, ci doar cu eSIM. Acestea din urmă au devenit foarte populare în special în Europa și Asia, chiar dacă încă există operatori care nu le suportă. (9to5mac)

2. Principiile unui tratament pentru diabet fără injectarea insulinei artificiale au fost prezentate de cercetătorii din cadrul Universității din Geneva. Bazată pe proteina S100A9, această terapie îmbunătățește semnificativ metabolismul în cazul deficienței de insulină. Cercetătorii avertizează, însă, că înaintea dezvoltării unui medicament, trebuie înțeles mai bine mecanismul de funcționare al proteinei. (MedicalXpress)

3. Netflix face un nou test pentru taxarea account sharing-ului. Derulat în cinci țări din America Latină, noul test presupune plata unei sume lunare ($1.70 sau $3, în funcție de țară) pentru accesarea contului în afara domiciliului pe o perioadă mai mare de două săptămâni. Compania vrea să vadă dacă oamenii sunt dispuși să plătească sau aleg să renunțe la serviciu. (Bloomberg)

4. Compania chineză Alibaba este vizată de autorități în legătură cu hack-ul care a dus la accesarea datelor a peste un miliard de chinezi. Experții spun că accesul se făcea fără parolă, pentru că platforma Alibaba folosită de poliția din Shanghai nu oferea această opțiune. (WSJ)

5. O echipă de cercetători coreeni a creat o tehnologie care transformă în mod stabil dioxidul de carbon în compuși lichizi folositori. Numită și acid formic, substanța rezultată este o materie de bază utilizată în diverse industrii, inclusiv pentru prelucrarea alimentelor, conservanți și agenți de vopsire. (TechXplore)

6. Affinity Credit Union a dat Apple în judecată pentru că nu permite și altor servicii de plăți să folosească conexiunea NFC. Gigantul american este acuzat că profită de dominația telefoanelor sale pentru a impune Apple Pay, dezavantajând în mod incorect concurenții. (Bloomberg)

7. Instagram lansează o funcție de shopping, prin care utilizatorii pot da comenzi folosind chat-ul din cadrul aplicației. Disponibilă pentru început doar în SUA, noua facilitate permite nu doar comunicarea între utilizator și firmă, ci și plata respectiv urmărirea comenzii. (Profit.ro)

8. Snap lansează Snapchat for Web, o versiune a aplicației pentru desktop, la care vor avea acces abonații Snapchat+. Pentru început, aceasta permite trimiterea de snap-uri și comunicarea prin video. (TechCrunch)

9. Pentru a scăpa de un proces, Uber va compensa peste 65.000 de oameni cu diverse probleme de sănătate care au fost taxați suplimentar pentru că se mișcau încet și ajungeau greu la mașină. Separat, compania va plăti $2,2 milioane pentru cei care au depus separat plângeri. (Bloomberg)

10. Rusia a amendat Google cu $358 de milioane pentru că YouTube nu a eliminat mai multe tipuri de conținut cerute de autorități, inclusiv în legătură cu invadarea Ucrainei. Nu se știe când sau dacă Google va plăti această amendă, după ce a depus recent actele pentru falimentul filialei din Rusia. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook are un nou logo corporate – Cronica de Tehnologie
49% din experții în tehnologie cred că aceasta va contribui la slăbirea democrației în următorii 10 ani – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău