O persoană care muncește susține, în medie, 1,25 persoane inactive – Cronica serii

1. Dacă scoatem din calcul copiii, elevii și studenții, datele oficiale arată că România are 6,2 milioane de pensionari și persoane care beneficiază de ajutor social, casnice sau persoane aflate „în altă situație”. Asta înseamnă că, statistic, unei persoane care muncește îi revin 1,25 persoane inactive. (Link)

2. România s-a situat în 2016 pe primul loc în Uniunea Europeană la procentajul deceselor care ar fi putut fi evitate, ținând cont de cunoștințele și tehnologia medicală. Media a fost 80,1% din total, față de 68%, cât e procentul în UE. (Profit.ro)

3. Cei 21 de kilometri de pe Lotul 3 al autostrăzii Deva-Lugoj vor fi deschiși circulației la sfârșitul lunii septembrie, a anunțat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. (Hotnews)

4. Prețurile alimententelor, la nivel global, au scăzut pentru a treia lună consecutiv. (Profit.ro)

5. România rămâne țara cu cele mai mari probleme din UE la încasarea TVA, având un deficit la colectare de aproape 35,5% din veniturile teoretice și pierzând 29,3 miliarde de lei pe fondul necolectării acestei taxe. (Profit.ro)

6. Dobânda aplicată la refinanțarea creditelor ipotecare a scăzut, pentru a doua săptămână consecutiv, în SUA. (CNBC)

7. Industria auto solicită Uniunii Europene să garanteze „dreptul la conectare” la o stație de încărcare pentru toți proprietarii de mașini electrice. (Economica)

8. Liviu Dragnea şi cei doi copii ai săi au interdicţie de intrare pe teritoriul Statelor Unite, ca urmare a implicării fostului lider PSD în cazuri grave de corupţie, conform unui comunicat al Departamentului de Stat american. (News.ro)

9. În această seară, de la ora 21.45, Națională de fotbal masculin va întâlni Spania, pe stadionul Național. Meciul, transmis de ProTV, face parte din campania de calificare la Euro 2020.

10. Fratele premierului britanic Boris Johnson, Jo Johnson (47 de ani), și-a anunțat demisia din funcțiile de secretar de stat și de parlamentar, invocând un conflict între loialitatea familială și interesul național. (Profit.ro)

Fotografia serii – Portul Marsh din insula Abaco, Bahamas, după trecerea uraganului Dorian. Gonzalo Gaudenzi/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
La 1 ianuarie 2020, populaţia rezidentă a României a fost de 19,31 milioane persoane – Cronica serii
Orban: Miercuri prezentăm programul pregăti pentru revigorarea economiei – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău