O serie de update-uri de BGP (Border Gateway Protocol) ar sta la originea incidentului de luni seara, când serviciile Facebook/Instagram/WhatsApp, au fost indisponibile pentru aproximativ 6 ore – Cronica de Tehnologie

1. A fost haos ieri la Facebook, în timpul uneia dintre cele mai lungi perioade de indisponibilitate a serviciilor companiei americane. Inginerii au avut nevoie de mai multe ore pentru a înțelege care este problema (o modificare la infrastructura ce coordonează traficul între centrele de date), după ce inclusiv platforma internă de comunicare a picat. (NY Times)

2. Mark Zuckerberg însuși și-a cerut scuze utilizatorilor pentru nefuncționarea Facebook, Instagram și WhatsApp de luni seara. Acesta a scris (după ce și-a revenit Facebook): “Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi. Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”. (News.ro)

3. O serie de update-uri de BGP (Border Gateway Protocol) ar sta la originea incidentului de luni seara, când serviciile Facebook, inclusiv Instagram și WhatsApp, au fost indisponibile pentru aproximativ 6 ore. “A fost ca și cum cineva ar fi scos cablurile din centrele de date dintr-o dată și le-ar fi deconectat de la Internet”. (Cloudflare)

4. Germania a creat prima fabrică ce produce kerosen sintetic, care poate contribui la reducerea poluării realizate de avioane. Fabrica va începe anul viitor cu o producție modestă, de aproximativ 336 de galoane de combustibil pe zi, suficientă pentru un mic avion de pasageri, alimentat o dată la trei săptămâni. (AP)

5. Google a publicat Android 12 pe Android Open Source Project, semn că noul sistem de operare este gata, însă abia peste câteva săptămâni va fi livrat smartphone-urilor Pixel. Noutățile din Android 12 sunt mai mult de ordin vizual, unde se remarcă Material You, cum numește Google noul design. (The Verge, Review)

6. Dosarele publicate recent, schițează Facebook ca o companie în declin. În spatele rezultatelor financiare pozitive se ascund conflicte interne, o scădere a numărului de inginerii valoroși și fixații nesănătoase ale conducerii. (NY Times)

7. Microsoft a lansat Windows 11, chiar cu câteva ore înainte de ora zero a zilei de 5 octombrie. Noua versiune a sistemului de operare aduce un aspect nou și un magazin de aplicații mai deschis, care găzduiește mai multe aplicații. Pe de altă parte, din unele puncte de vedere, acesta pare că este încă în lucru, iar anumite schimbări, precum cele aduse taskbar-ului, reprezintă un regres. (News.ro)

8. Clearview AI anunță noi instrumente care să ajute poliția în identificarea suspecților, printre care eliminarea măștilor și descifrarea pixelilor blurați. Pentru a-și îmbunătăți AI-ul, compania a luat până acum peste 10 de miliarde de imagini de pe internet, de peste trei ori mai mult decât s-a vehiculat anterior. (Wired)

9. Precomenzile la Apple Watch Series 7 (de la $399) încep pe 8 octombrie, cu disponibilitate pe piață din 15 octombrie. Noua serie de smartwatch-uri aduce un ecran mai mare, cu rame mai înguste și o rezistență mai bună la praf. (Profit.ro)

10. Un medic oftalmolog din Statele Unite folosește iPhone 13 Pro pentru a urmări evoluția în timp a afecțiunilor oculare (comparând fotografiile). Acesta a renunțat la un Nikon D800 cu un obiectiv de 105mm și f/2.8, pentru că îi este suficientă calitatea imaginii de la iPhone 13 și elimină timpul alocat transferului fotografiilor de pe card. (PetaPixel)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință italieni au creat o sămânță artificială care își poate schimba forma și se poate deplasa în mod autonom – Cronica de Tehnologie
Spania devine prima țară din Uniunea Europeană care impune restricții pentru promovarea criptomonedelor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău