O zi de schi în stațiunile din România costă între 120 și 265 lei în acest sezon – Cronică de Turism

1. Prețurile pentru un ski-pass de o zi pentru un adult variază de la 120 la 265 de lei în stațiunile de schi din România. Astfel, prețurile sunt de 200 lei la Poiana Brașov, între 210-230 lei la Sinaia și de 265 lei la Predeal. Prețuri mai mici sunt la Transalpina – Voineasa (170 lei), Straja (160 lei) și Rânca (120-130 lei). (Economedia)

2. Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va opera zboruri de la Iași începând din luna mai 2024. Ruta Iași – Dusseldorf va avea zboruri în zilele de miercuri și duminică, în timp ce pe ruta Iași – Stuttgart se va putea călători în zilele de luni și vineri. (Boarding Pass)

3. Compania low-cost Ryanair va opera încă trei rute din București începând de anul viitor. În aprilie 2024 va fi introdusă ruta București – Leeds cu trei zboruri pe săptămână, pentru ca din iunie 2024 să fie introduse zborurile sezoniere București – Skiathos (Grecia) cu 5 zboruri pe săptămână și București – Malaga cu două zboruri pe săptămână. (Boarding Pass)

4. CFR Călători a introdus posibilitatea de a plăti prin SMS la numărul 7458 biletele de călătorie pentru ruta București – Aeroport Henri Coandă. Prețul unui bilet achiziționat prin această metodă este de 1,1 euro + TVA, adică aproximativ 6,5 lei, cu 30% mai mult decât tarfiul standard de 5 lei. (Club Feroviar)

5. HiSky este singura companie care a depus o ofertă pentru a opera curse interne și externe de pe aeroportul din Oradea. Astfel, cel mai devreme în primăvara 2024, HiSky va opera zboruri pe rutele Oradea – București (cel puțin 5 zboruri săptămânale) și Oradea – Londra (cel puțin 3 zboruri săptămânale). (G4 Media)

6. Comisia Europeană solicită companiilor aeriene să standardizeze dimensiunile bagajelor pe care le pot transporta călătorii, ca urmare a faptului că practicile actuale generează confuzii și costuri ascunse. În plus, Comisia propune și standardizarea formularului de rambursare și despăgubire pentru cursele amânate sau anulate. (Profit)

7. Franța va interzice în 2024 fumatul pe plaje și în zonele verzi și parcurile naturale pe care le administrează, măsuri care vor afecta inclusiv turiștii. Pentru moment, statul francez nu a anunțat care vor fi amenzile pentru încălcarea noii interdicții. (Schengen Visa Info)

8. Numărul de sosiri în structurile de cazare din România, inclusiv în apartamente și camere de închiriat, a crescut cu 11% în primele 10 luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 11,79 milioane. Durata medie a sejurului a fost de 2,2 zile pentru turiștii români și 2,1 zile pentru turiștii străini, un semnal că străinii vin de fapt în România în scop de business și mai puțin în scop turistic. (News.ro)

9. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Tenerife pentru 244 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 100 de euro și șapte nopți de cazare în cameră dublă la Habitaciones Ifae pentru 288 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 17-24 decembrie. (Travelator)

10. Hotelul Wellness Szindbád din apropiere de Lacul Balaton din Ungaria a introdus un tarif special pentru utilizarea energiei electrice pe parcursul cazării. Astfel, o noapte de cazare costă 57 de euro, la care se adăugă însă o contribuție la costul energiei electrice în valoare de 3,35 euro de persoană în sezonul de vară și de 8,6 euro în perioada de iarnă. (Profit)

Ți-ar mai putea plăcea
Taxa de pod de la Fetești este suspendată în perioada 1 iunie – 31 august – Cronica de Turism
Italia, Austria și Norvegia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău