Oamenii de știință au descoperit căile celulare responsabile de longevitate – Cronica de Tehnologie

1. Oamenii de știință au descoperit căile celulare responsabile de longevitate, reușind să crească de 5 ori durată de viață a viermilor cilindrici folosiți în cercetare. Creșterea echivalează cu o viață de om cuprinsă între 400 și 500 de ani. (Phys.org)

2. Vânzările de iPhone-uri au crescut în China în luna decembrie cu 18.7% YoY, chiar în ciuda contractării cu 13,7% a pieței de smartphone-uri din această țară. Apple a reușit să livreze în ultima lună a anului 3,18 milioane de telefoane. (Profit.ro)

3. Mozilla a reparat o vulnerabilitate critică la Firefox, care era exploatată activ de hackeri. Aceștia dobândeau accesul la zone restricționate ale memoriei, unde puteau inclusiv să copieze propriul cod. (Profit.ro)

4. Masimo, companie care dezvoltă tehnologii medicale, dă în judecată Apple pentru furt de secrete comerciale și cere interzicerea vânzărilor celei de-a cincea serii de Apple Watch. Acuzația vizează 10 tehnologii brevetate de Masimo pe care Apple le-ar folosi în cel mai nou smartwatch lansat. (Bloomberg)

5. Lime se închide în 12 orașe și concediază în jur de 100 de angajați. Cele mai multe orașe sunt din Statele Unite și America de Sud. Orașul austriac Linz este, deocamdată, singurul din Europa în care Lime nu va mai funcționa. (Axios)

6. Microsoft a lansat un instrument ce poate identifica persoanele care manifestă un comportament “prădător” și pot reprezenta un pericol pentru copii. Project Artemis, cum a fost denumit, scanează chat-urile online și stabilește o anumită rată de probabilitate. (GeekWire)

7. Amazon i-a avertizat pe cei care folosesc Honey, extensia de comparare și monitorizare a prețurilor, că aceasta reprezintă un risc de securitate. Honey este deținută de Paypal, care a cumpărat-o recent cu $4 miliarde. (Wired)

8. Mercedes a vândut doar 55 de modele EQC în Germania, primul SUV electric al companiei, în ciuda unor ample campanii de promovare. Acest model era văzut ca un “Tesla Killer”. (Teslarati)

9. Razer vrea să intre pe piața tehnologiilor de banking, aplicând pentru o licență de bancă digitală în Singapore, unde și-a deschis un nou business, numit Razer Youth Bank. Razer deține 60% din companie și are mai mulți parteneri locali. (Telegraph)

10. Nu mai puțin de 4 misiuni pentru explorarea planetei Marte vor fi lansate anul acesta, când orbitele celor două planete le aduc la cea mai mică distanță din ciclul de rotație. Alături de Statele Unite, China și Emiratele Arabe Unite, Agenția Spațială Europeană și agenția rusească Roscosmos vor lansa o misiune comună în 2020. (TechnologyReview)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a început integrarea soluției Google Meet în conturile de Gmail ale utilizatorilor – Cronica de Tehnologie
Bird lansează o bicicletă electrică cu două locuri – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău