OpenAI a lansat GPT-4, o nouă versiune a modelului lingvistic care stă la baza ChatGPT – Cronica de Tehnologie

1. Amazon va lansa anul viitor primii sateliți din cadrul Project Kuiper și va începe să testeze un serviciu de internet prin satelit. Compania a prezentat prototipurile viitoarelor antene necesare conectării – vor exista trei tipuri de antene. Cea mai mică este doar puțin mai mare decât un Kindle și oferă viteze de până la 100 Mbps, în vreme ce cea mai mare antenă are 19 pe 30 de inch, dar va oferi viteze de 1Gbps. (Bloomberg)

2. YouTube TV lansează o facilitate, numită Multiview, prin care pot fi urmărite în paralel până la patru stream-uri. Disponibilă doar unui număr limitat de utilizatori din SUA, această facilitate va putea fi folosită, la început, doar în cazul transmisiunilor sportive. (TechCrunch)

3. OpenAI a lansat GPT-4, o nouă versiune a modelului lingvistic care stă la baza ChatGPT. Disponibil doar în ChatGPT Plus și printr-un API cu listă de așteptare, GPT-4 produce răspunsuri mai sigure și mai utile, conform producătorului. (OpenAI)

4. GPT-4 este mai precis și oferă răspunsuri mai corecte decât GPT-3.5, oferind acum și răspunsuri foarte detaliate legate de imagini. Poate fi observat și un fel de simț al umorului în anumite cazuri. Nu au dispărut, însă, halucinațiile – situațiile în care pur și simplu inventează lucruri care nu sunt reale. (NYTimes)

5. Chatbot-ul Bing folosește deja GPT-4, anunță Microsoft în ziua în care OpenAI a lansat noua versiune a modelului lingvistic. O versiune personalizată a fost integrată în motorul de căutare și folosită în ultimele cinci săptămâni. (Bing)

6. Google a anunțat integrarea mai multor funcții de AI în aplicațiile suitei Workspace. Google Docs, de exemplu, poate să genereze texte pe bază de comenzi simple și să facă rezumate, iar Gmail poate să compună e-mail-uri și să reformuleze textul pentru a fi formal, elaborat sau coincis. (Profit.ro)

7. Meta se pregătește să taie alte 10.000 de joburi, la câteva luni după ce a disponibilizat 11.000 de oameni. Mark Zuckerberg spune și că se va renunța la proiectele cu prioritate redusă, după ce a subestimat cheltuielile indirecte ale acestora. (Profit.ro)

8. Presupuse randări ale viitorului smartphone Google Pixel 8 Pro au apărut pe internet, arătând un ecran plat de 6,5 inch, cu rame mult mai înguste. În aceleași imagini se poate observa și un nou senzor în cadrul sistemului foto, despre care nu se cunosc informații. (9to5Google)

9. India pregătește noi reguli pentru producătorii de smartphone-uri. Printre altele, se impun verificări obligatorii ale update-urilor majore de sistem și opțiuni pentru dezinstalarea aplicațiilor preinstalate pe smartphone-uri, care, de regulă, pot cel mult fi dezactivate, nu dezinstalate complet. (Reuters)

10. Binance suspendă depunerile și retragerile în Marea Britanie, după ce partenerul de aici, Paysafe, a încetat să ofere suport pentru tranzacțiile în lire sterline. Paysafe spune că decizia vine ca urmare a abordării pe care autoritățile locale o au vis-a-vis de criptoactive. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Google susține că a făcut un pas important în corectarea erorilor computerelor cuantice – Cronica de Tehnologie
O echipă de cercetători a reușit să dezvolte microbaterii care conferă energie vreme de 10 ore – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău