OpenAI a prezentat Sora, un model lingvistic text-to-video – Cronica de Tehnologie

1. Google va monitoriza emisiile de metan observate de satelitul MethaneSAT al nonprofitului Environmental Defense Fund. Acțiunea își propune să identifice oportunități de reducere a uneia dintre cele mai devastatoare și evitabile forme de poluare. (Bloomberg)

2. Rusia folosește mii de terminale Starlink în Ucraina, anunță cel mai înalt ofițer de informații militare al Ucrainei. Acesta sugerează că Rusia a început să cumpere în număr mare terminalele Starlink, erodând unul din principalele avantaje ale Ucrainei. (WSJ)

3. OpenAI a prezentat Sora, un model lingvistic text-to-video. Acesta poate crea scene complexe cu mai multe personaje, care exprimă emoții convingătoare. Pe lângă text, Sora mai poate crea video pornind de la o imagine statică și poate completa un video existent. (Profit.ro)

4. Google anunță Gemini 1.5, un update al modelului lingvistic lansat în urmă cu două luni, disponibil pentru dezvoltatori și companii, înainte de o lansare globală. Gemini 1.5 Pro este la fel de performant precum Gemini Ultra și se poate descurca cu interogări mult mai ample. (The Verge)

5. Utilizatorii europeni nu vor mai putea salva aplicații web pe ecranul principal al iPhone-urilor începând cu iOS 17.4. Apple explică cum, din cauza suportului pentru motoare alternative de randare web (impus prin noua legislație), funcționalitatea nu mai este posibilă înainte de construirea unei arhitecturi noi. (9to5mac)

6. Microsoft va investi €3.2 miliarde în Germania în următorii doi ani. Compania va dezvolta aici infrastructură pentru inteligența artificială, inclusiv prin construirea unor noi centre de date și antrenarea angajaților. (Bloomberg)

7. Angajații Google folosesc un model lingvistic bazat pe Gemini pentru a scrie cod mai eficient. Modelul se numește Goose și a fost antrenat pe baza a „25 de ani de expertiză în programare”, conform unor documente interne. (BI)

8. $22.2 de miliarde au fost spălați anul trecut prin crypto, cu 29,5% mai puțin decât în 2022. Spre deosebire de 2022, însă, s-a observat o creștere masivă a volumului de fonduri trimise către poduri cross-chain și o creștere substanțială a fondurilor trimise dinspre ransomware către platformele de jocuri de noroc. (Chainalysis)

9. Meta va transfera clienților comisionul oprit de Apple. Astfel, cei care vor cumpăra reclame pe Facebook sau Instagram din aplicațiile pentru dispozitivele Apple vor plăti cu 30% în plus și vor trebui să adauge fondurile necesare în cont înainte ca reclamele să fie publicate. (The Verge)

10. TikTok și-a lansat aplicația nativă pentru casca Vision Pro. Aceasta profită de spațiul virtual pentru a crea o experiență nouă, mutând elemente grafice, precum bara de butoane și meniul de navigare, în lateral. Tot pe acest principiu, comentariile pot fi afișate alături de video. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
DeepMind a prezentat un robot capabil să învețe și să-și îmbunătățească performanțele singur – Cronica de Tehnologie
Google cumpără un producător de ecrane MicroLED – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău