Operatorul de croaziere Norwegian Cruise Line a anunțat că va relua croazierele în Europa începând din 25 iulie 2021 – Cronica de Turism

1. Grecia a prelungit restricțiile de călătorie pentru străini până în 19 aprilie. Astfel, cetățenii străini care ajung în Grecia trebuie să aibă un test negativ PCR pentru Covid-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire și să intre în carantină timp de 7 zile. Singura excepție este reprezentată de călătorii din Israel care au fost vaccinați cu cel puțin două săptămâni înainte de călătorie. (News.ro)

2. Italia a extins până în 30 aprilie lista restricțiilor impuse călătorilor străini. Toți cetățenii din Uniunea Europeană care sosesc în Italia trebuie să aibă un test PCR de Covid-19 efectuat cu până la 48 de ore în urmă, să stea în carantină timp de 5 zile și să efectueze un nou test PCR de Covid-19 la finalul carantinei. (Garda)

3. Singapore a anunțat că va accepta rezultatele testelor PCR pentru Covid-19 prezentate de pasageri prin intermediul aplicației mobile IATA Travel Pass, realizată de Asociația Internațională de Transport Aerian. Măsura va intra în vigoare începând din 1 mai, iar pasagerii vor putea folosi aplicația atât la îmbarcarea în avion, cât și la sosirea pe aeroportul Changi din Singapore. Pentru ca pasagerii să poată folosi aplicația, aceasta trebuie acceptată la îmbarcare și de operatorul aerian cu care călătoresc. În prezent, aplicația IATA Travel Pass este în teste, iar peste 20 de companii aeriene, în special din zona Asiei, s-au înscris într-un program de test. (Travel Industry Wire)

4. Persoanele care sosesc în România din Turcia, Croația, Ucraina, Armenia, Bosnia și Herțegovina și Bermude vor intra în carantină pentru o perioadă de două săptămâni, ca urmare a evoluției pandemiei de coronavirus din acest state. Pe această listă se aflau deja călătorii care sosesc din state precum Franța, Italia, Austria, Ungaria, Cehia, Polonia sau Bulgaria. (Stirioficiale)

5. Tarom introduce din 8 aprilie un zbor direct între Cluj-Napoca și Iași care va fi operat în zilele de luni și joi ale săptămânii. Prețul unui bilet începe de la 51 de euro și include un bagaj de mână de 10 kilograme și un bagaj de cală de 23 de kilograme. Spre deosebire de alte zboruri interne operate cu aeronave ATR, călătoriile dintre cele două mari orașe din România vor avea loc cu o aeronavă Boeing 737. (Profit)

6. Ryanair a anunțat că începând din luna iulie va opera un zbor între București și Alghero (Italia) cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. De asemenea, compania low-cost a anunțat și rutele Suceava – Milano Bergamo și Suceava – Roma Ciampino începând din aceeași lună, cu o frecvență de patru și, respectiv, trei zboruri pe săptămână. Prețurile pentru fiecare rută vor începe de la 99 lei pe sens. (BoardingPass)

7. Operatorul de croaziere Norwegian Cruise Line a anunțat că va relua croazierele în Europa începând din 25 iulie 2021, după mai bine de un an de la suspendarea serviciilor. Pentru început, va fi operată o croazieră de 7 zile prin insulele grecești cu plecare din portul Pireu din apropiere de Atena. Toți pasagerii trebuie să fie vaccinați și testați la îmbarcare pentru Covid-19. (Travel Mole)

8. Statele Unite ale Americii au relaxat semnificativ condițiile pentru călătoriile interne pentru persoanele vaccinate. Astfel, persoanele vaccinate nu trebuie să efectueze test Covid-19 înainte sau după călătorie și nu vor fi plasate în carantină. O astfel de decizie ar putea fi luată la un moment dat și de țări europene în care circulația internă este restricționată. (NextGov)

9. Platforma de rezervări Booking.com a realizat un amplu sondaj de opinie la nivel global cu privire la perspectivele turiștilor pentru călătorii în 2021. Astfel, 61% dintre respondenți sunt încrezători că vor ajunge la plajă în vara acestui an, iar 66% sunt optimiști că vor putea călători la un moment dat în 2021. Între timp, 59% dintre respondenți au afirmat că nu vor efectua călătorii internaționale înainte să se vaccineze. Sondajul a fost realizat în luna februarie cu 28.000 de respondenți din 28 de țări din întreaga lume, însă printre ele nu s-a numărat și România. (Booking)

10. New York Times a realizat un reportaj despre modul în care s-a schimbat orașul olandez Amsterdam în timpul pandemiei. Locuitorii se bucură că orașul este mult mai liber, iar autoritățile încearcă acum să restricționeze închirierile de locuințe pe termen scurt și vânzările de marijuana către turiști pentru a se asigura că vechile probleme pentru localnici nu vor reapărea după reluarea turismului. (New York Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Grecia a prelungit restricțiile de intrare în țară pentru turiști până în 24 ianuarie – Cronica de Turism
Grecia este țara europeană în care prețurile la hoteluri au crescut cel mai mult – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău