Opoziţia se uneşte şi o propune pe Raluca Turcan la preşedinţia Camerei Deputaţilor – Cronica serii

1. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a decis să rămână în funcție până în 2021, când îi expiră mandatul, fiind dezamăgită că succesoarea aleasă de ea, Annegret Kramp-Karrenbauer, nu se ridică la nivelul așteptat pentru a prelua conducerea țării. Annegret Kramp-Karrenbauer a preluat conducerea Uniunii Creștin Democrate, principalul partid din Germania, de la Merkel, în decembrie anul trecut. (Bloomberg)

2. Deputatul liberal Raluca Turcan este candidatul opoziţiei pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor, ea având susţinerea USR şi PMP. (News.ro)

3. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi, după mai multe şedinţe ale liderilor social-democraţi, că Paul Stănescu va deţine funcţia de preşedinte executiv al partidului. (News.ro)

4. PNL va face toate demersurile legale, constituţionale posibile pentru a pune punct actualei guvernări, iar dacă Guvernul nu demisionează, liberalii vor depune o moţiune de cenzură până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare, a anunţat liderul partidului, Ludovic Orban. (News.ro)

5. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, mai are 24 de ore pentru ajunge la un acord care să-i asigure majoritatea în parlament. Dacă nu va reuși până mâine, atunci parlamentul va vota dizolvarea și vor urma noi alegeri. Partidul lui Netanyahu a câștigat alegerile desfășurate luna trecută. (Al-Jazeera)

6. 50% dintre americani, jumatatea inferioară, deține in acest moment 1,3% din bogătia tării. Din 2010-2012 averea lor nu crescut deloc, abia anul trecut înregistrând o creştere de 1%, potrivit datelor Rezervei Federale.

7. Milioane de documente legate de asigurările făcute de First American, inclusiv conturile bancare și datele de identitate, au fost expuse. 885 de milioane de fișiere din ultimii 16 ani au putut fi accesate fără a fi necesară autentificarea. (KrebsOnSecurity)

8. Microsoft anunță că serviciul său de streaming pentru jocuri are deja capacitatea tehnică de a reda peste 3.500 de jocuri, ceea ce-i conferă un mare avantaj în fața lui Stadia, rivalul de la Google care necesită optimizări speciale din partea producătorilor. xCloud va intra în teste extinse cândva în a doua parte a anului. (The Verge)

9. Orașul Sydney a anunțat primele restricții majore la consumul de apă din ultimul deceniu pentru a face față unei crize severe provocate de seceta care afectează continentul australian. (Profit.ro)

10. Huawei a anunțat că-și reevaluează contractul cu FedEx după ce patru pachete trimise din Vietnam și Japonia au fost „plimbate” prin Statele Unite înainte de a ajunge la destinație. Coletele, din care cel puțin unul conținea documente importante, aveau destinație finală birourile Huawei din Asia. (Reuters)

Fotografia serii – Donald și Melania Trump la un turneu de sumo în Tokio. EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Un român a fost numit director general interimar al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică – Cronica serii
Liderul PLUS Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European – Cronica serii
Un comentariu
  • DTP
    mai 28,2019 la 2019-05-28T20:22:54+03:000000005431201905

    Stirea #6 cred ca trebuie corectata.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău