Opt jocuri mobile au înregistrat venituri de peste $1 miliard anul acesta – Cronica de Tehnologie

1. Chiar dacă au un nivel ridicat de înțelegere a limbajului uman, conform criteriilor de specialitate, algoritmii de AI nu dețin abilitatea înțelegerii întregului context, ceea ce duce la erori grave. În mai multe rânduri, Watson al IBM a recomandat tratamente greșite și chiar periculoase pentru pacienți, iar sistemul de traducere al Google face grave greșeli când traduce din engleză în alte limbi instrucțiunile medicale. (Quantamagazine)

2. Divizia de Securitate Națională a SUA sprijină construirea de către Google și Meta a cablului submarin de internet care leagă continentul nord-american de Taiwan și Filipine. Sprijinul vine după ce cele două companii au fost de acord cu impunerea unor limite de acces la date și echipamente de cealaltă parte a legăturii, partenerului din Hong Kong, Pacific Light Data Communication. (Bloomberg)

3. China extinde politica “golden share” – de a cumpăra o cotă minoritară în companiile private, pentru a obține un loc în consiliul de administrație sau chiar drept de veto pentru deciziile importante. Mai nou, regimul de la Beijing este interesat de companiile care dețin mari cantități de date. Printre companiile la care guvernul are sau negociază cumpărarea de acțiuni se numără ByteDance, Didi, Full Truck Alliance și Ximalaya. (Reuters)

4. Adolescenții sunt asaltați pe TikTok cu clipuri despre slăbit, arată o investigație în cadrul căreia au fost înregistrate conturi fictive pentru utilizatori în vârstă de 13 ani. În decursul câtorva săptămâni, algoritmul rețelei le-a adus în față mii de clipuri despre slăbirea rapidă, cu sfaturi precum înlocuirea alimentelor solide cu apă vreme de mai multe zile. (WSJ)

5. Producătorii de cipuri au cheltuit anul acesta $152 de miliarde pe echipamente și fabrici noi, cu 34% mai mult decât în 2020. Investitorii se așteaptă ca la jumătatea anilor 2030 vânzările de semiconductori să treacă de $2 trilioane. (AnandTech)

6. ByteDance a lansat în China o aplicație de shopping, numită Douyin Box, care pune accentul pe fashion. Aplicația merge pe premisa că utilizatorii vor cumpăra la îndemnul influencerilor și a intrat rapid în topului aplicațiilor de shopping pentru iOS din China. (SCMP)

7. Persoanele care piratează conținut digital pot face închisoare, conform unei legi adoptate în Malaezia. Pentru cei care facilitează obținerea și distribuirea conținutului piratat este prevăzută o pedeapsă de până la 20 de ani în închisoare. (TorrentFreak)

8. Microsoft se pregătește să mute o serie de setări din Control Panel în aplicația Settings, în ceea ce reprezintă un mic pas în direcția unificării opțiunilor de configurare a sistemului de operare. Windows este singurul sistem major de operare ce nu are toate opțiunile de configurare într-un singur loc. (The Verge)

9. Google a amânat lansarea News Showcase în SUA pentru anul viitor. Asta pentru că publisherii mari nu vor să se înscrie din cauza ofertelor de-a dreptul ofensatoare. News Showcase există deja de 15 luni și este activ în 14 țări, dar nu și în cea mai importantă piață pentru Google. (PressGazette)

10. În 2021, au existat opt jocuri mobile care au înregistrat venituri de peste $1 miliard. Lideri sunt PUBG Mobile și Honor of Kings, ambele cu venituri de $2.8 miliarde. (SensorTower)

Ți-ar mai putea plăcea
3,8 miliarde de oameni sunt conectați la internet – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Astăzi are loc evenimentul anului pentru Apple, “It’s show time”
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău