Mastercard cumpără cu $825 milioane fintech-ul Finicity – Cronica de Tehnologie

1. Peste 1.000 de specialiști în tehnologie de la Facebook, Google, Microsoft și alte companii ori instituții de studiu cer editurii Springer să blocheze publicarea unei lucrări care prezintă un sistem de prezicere a infracțiunilor prin analizarea fețelor. Experții consideră cu un astfel de sistem nu poate decât să creeze și mai multă discriminare rasială. Autorii lucrării susțin că sistemul are o acuratețe de 80%. (Vice)

2. Dell ia în calcul un spinoff în cazul VMware, unde deține o cotă de 81%, aproximativ $50 miliarde, pentru a crește valoarea acțiunilor. Publicarea informației a dus imediat la creșterea acțiunilor Dell cu 18% și a acțiunilor VMware cu 8%. (WSJ)

3. Mastercard cumpără cu $825 milioane Finicity, un fintech ce furnizează un API pentru accesul în timp real la date financiare. Alte $160 milioane vor fi plătite în cazul atingerii unor obiective de performanță. (PYMNTS)

4. Facebook va scoate de pe piață casca de VR Oculus Go ($199). Compania americană va renunța să mai dezvolte produse de VR care procesează doar mișcarea capului, precum Go, urmând să se concentreze pe căști care funcționează prin urmărirea întregii mișcări a corpului. (UploadVR)

5. Mercedes Benz și Nvidia lucrează împreună la o platformă software ‘upgradabilă’ pentru mașini autonome. Mașinile care vor folosi această platformă vor putea fi actualizate cu noi facilități autonome, iar platforma însăși va deveni mai performantă cu cât mașinile parcurg mai mulți kilometri și furnizează mai multe date. Întreaga flotă de mașini Mercedes va folosi această platformă din 2024. (Axios)

6. Comercianții care folosesc serviciul de plăți Square, acuză compania lui Jack Dorsey că oprește 20-30% din plățile încasate. Square a justificat măsura ca fiind una pentru protejarea împotriva tranzacțiilor frauduloase și a clienților care-și cer banii înapoi. (NYTimes)

7. Microsoft a lansat antivirusul Microsoft Defender pentru Android în formă de preview. Acesta include scanare pe bază de semnături pentru depistarea malware-ului, oferă protecție împotriva tentativelor de phishing și folosește tehnologia SmartScreen pentru a bloca conexiunile la internet nesigure pe care aplicațiile malițioase le folosesc fără cunoștința utilizatorului. (Profit.ro)

8. China a lansat în spațiu și ultimul satelit pe care se va baza rețeaua Beidou. Aflată în lucru de mai bine de două decenii, Beidou se dorește a fi un rival și o alternativă la GPS-ul american. Rețeaua de sateliți poate ajuta China să-și extindă influența tehnologică în lume, dar este văzută și ca un instrument pe care se va baza armata chineză în cazul unui conflict cu Statele Unite. (CNBC)

9. Segway nu va mai produce celebrul vehicul pe două roți lansat la începutul anilor 2000. Producția va înceta pe 15 iulie, iar majoritatea angajaților vor fi disponibilizați. Rămâne funcțională divizia care produce trotinetele Segway Discovery. (FastCompany)

10. Amazon vrea să aducă mai multe canale TV pe Prime Video, care să furnizeze conținut live, inclusiv, știri, sport, filme și seriale, derulând în prezent negocieri pentru drepturile de difuzare. Prime Video ar urma să se diferențieze astfel de restul serviciilor de streaming video. (Protocol)

Ți-ar mai putea plăcea
Japonezii de la Nippon Paper, producător de hârtie, propun o tehnologie bazată pe lemn pentru înlocuirea bateriilor cu litiu – Cronica de Tehnologie
Meta a fost găsită vinovată de „activitate extremistă” de un tribunal din Rusia – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău