Oracle are sprijinul General Atlantic și Sequoia Capital în tentativa de cumpărare a diviziei americane a TikTok – Cronica de Tehnologie

1. Oracle are sprijinul General Atlantic și Sequoia Capital, doi importanți investitori ai ByteDance, în tentativa de cumpărare a diviziei americane a TikTok. Cele două firme de investiții ar fi ales să sprijine Oracle, îngrijorate fiind că nu au loc în cadrul tranzacției pe care Microsoft încearcă să o realizeze. (WSJ)

2. TikTok contestă în justiție decretul preşedintelui Trump de interzicere a operaţiunilor din SUA ale companiei. TikTok argumentează că interdicţia împiedică dreptul la un proces echitabil, care este garantat de al cincilea amendament al Constituţiei Statelor Unite și că ignoră eforturile companiei de a dovedi că nu transmite date guvernului chinez şi că nu este un risc pentru securitatea naţională a Statelor Unite. (News.ro)

3. Mark Zuckerberg i-a spus președintelui american, într-o întâlnire din toamna anului trecut, că este îngrijorat de creșterea companiilor chineze, precum TikTok. Zuckerberg a sugerat că ar trebui să reprezinte o prioritate mai mare combaterea acestor companii, decât monitorizarea strictă a Facebook. (News.ro)

4. Audible lansează Audible Plus, o versiune a serviciului de audiobook-uri care va include acces nelimitat la o librărie de peste 11.000 de titluri, formată din podcast-uri, cărți audio și producții originale. Audible Plus va costa $7.95 pe lună. (Bloomberg)

5. Mai mulți contractori asiatici ai producătorilor de smartphone-uri, printre care și Foxconn, iau în calcul mutarea producției în Mexic, pentru a evita efectele pe care tensiunile comerciale dintre Statele Unite și China le-ar putea avea. Foxconn, care a confirmat că a purtat deja discuții cu guvernul mexican, ar putea produce aici inclusiv iPhone-uri. (Reuters)

6. Producătorul de corporate software Asana a aplicat pentru listarea directă la bursa din New York. Compania înființată de co-fondatorul Facebook Dustin Moskovitz are peste 1,2 milioane de conturi plătite și a raportat o pierdere de $36 milioane în primul trimestru al anului. (Bloomberg)

7. Facebook va plăti peste €106 milioane în Franța, după un audit pe ultimii zece ani făcut de autoritățile franceze, care încearcă să determine giganții americani să plătească taxe mai mari. Suma plătită de filiala franceză a Facebook, care angajează peste 200 de oameni, include o penalizare de €22 milioane. (Reuters)

8. Google investește $100 milioane în Amwell, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții pentru telehealth. Amwell, care folosește serviciile Google Cloud, a avut venituri cu 77% mai mari în prima jumătate a anului și urmează să se listeze la bursă. (CNBC)

9. Google a început să afișeze clipuri scurte, în stilul TikTok, în aplicația Google pentru iOS și secțiunea Discover de pe telefoanele cu Android. În aplicația Google, clipurile sunt afișate în feed-ul personalizat de articole și conținut, precum rezultate din sport și starea vremii, având ca sursă propriul proiect Tangi și rivalul indian al TikTok, Trell. (9to5Google)

10. Compania britanică de livrări Tesco a anunțat că va crea alte 16.000 de locuri permanente de muncă în cadrul diviziei sale de e-commerce, pe lângă cele 4.000 create deja de la începutul pandemiei. Printre noile joburi se regăsesc aproximativ 10.000 de poziții pentru gestionarea comenzilor și în jur de 3.000 de șoferi. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
China a început să testeze moneda electronică eCNY (yuanul electronic), emisă de banca centrală – Cronica de Tehnologie
$407.6 milioane s-au cheltuit în întreaga lume pe aplicații de Crăciun – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău