Organizația Mondială a Sănătății revine și clarifică un anunț făcut în legătură cu protecția generată de anticorpi – Cronica dimineții

1. Echipa medicală formată din 11 medici, 3 asistenţi şi un ofiţer de legătură din IGSU, care s-a aflat timp de 17 zile în misiune, în Italia, s-a întors acasă cu o aeronavă militară cu care au fost transportate şi materiale medicale donate de Papa Francisc pentru oraşul Suceava. (News.ro)

2. Agenția de evaluare financiară Moody’s a înrăutățit perspectiva de rating a României, de la „stabilă” la „negativă”, și a confirmat calificativul suveran pe termen lung, pentru credite în valută și pentru împrumuturi în lei, la „Baa3”, nivel unde se află de mai mult timp. (Profit.ro)

3. Organizația Mondială a Sănătății a șters mesajele de pe social media în care anunța că nu există în acest moment ”nicio dovadă” că oamenii care s-au recuperat după ce au fost bolnavi de Covid-19, și au anticorpi, ar fi protejați și nu se vor infecta pentru a doua oară cu noul coronavirus. În noul mesaj, OMS a precizat că cele mai multe persoane infectate vor avea anticorpi dar nu se știe gradul de protecție și cât de mult în timp vor fi vor fi protejați. (Link)

4. Secretarul de stat Raed Arafat a detașat ofițeri DGPI (Serviciul secret al Ministerului de Interne) în conducerile tuturor centrelor teritoriale de intervenție împotriva Covid 19. Ordinul intern semnat pe 16 aprilie de Arafat și supervizat de ministrul Marcel Vela se află acum „în curs de implementare”. (RiseProject)

5. Preşedintele Klaus Iohannis a avut ieri o convorbire telefonică cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la solicitarea părţii americane. Cei doi oficiali au discutat despre pandemia de coronavirus și despre parteneriatul strategic dintre cele două ţări. (News.ro)

6. Kim Jong Un ar fi murit, potrivit unui post din Hong Kong, iar conform unei reviste japoneze dictatorul nord-coreean s-ar afla în ”stare vegetativă” după ce a fost supus unei operaţii la inimă luna aceasta. În acest moment nu există o confirmare oficială pentru starea de sănătate a lui Kim Jong Un.(News.ro)

7. Din ce în ce mai mulți angajatori își cheamă angajații la muncă, deși aceștia au contractele de muncă suspendate, iar în perioada următoare vom intensifica controalele, mai ales pe cazurile de muncă nedeclarată, a atenționat Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale. (Profit.ro)

8. Ministrul ungar de externe, Szijjártó Péter, l-a atacat pe ambasadorul român la Budapesta, Marius Lăzurcă, după ce acesta a trimis un mesaj de susţinere unei deputate a opoziţiei maghiare despre care afirmă că a fost atacată într-o dezbatere în Parlament. Aceasta ceruse explicaţii cu privire la materialele sanitare pe care Ungaria le-a trimis maghiarilor din România. ”Probabil de aici nu se poate coborî mai jos. Este şocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”, a scris ministrul ungar de Externe. (News.ro)

9. Premierul britanic Boris Johnson s-a recuperat după ce a fost afectat de Covid-19 și își va relua activitatea începând de mâine. (CNBC)

10. Richard Branson caută un cumpărător pentru Virgin Atlantic Airways după ce a cerut un ajutor de 500 de milioane de lire de la guvernul britanic. Branson și-a setat că deadline finalul lunii viitoare pentru a salva compania de la faliment. (Bloomberg)

Fotografia dimineții – Juan Arredondo/The New York Times:

Ți-ar mai putea plăcea
Eurostat: Peste 34% dintre români erau expuşi anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială – Cronica serii
Iohannis: Școala se va relua de luni – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău