OTP Bank România, pierdere de 10,7 milioane lei la trei luni – Cronica de business

1. OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 10,7 milioane lei în primele trei luni ale anului, după triplarea costurilor de risc, în contextul epidemiei Covid-19, în timp ce rezultatul operațional a scăzut doar ușor și afacerile au continuat să crească. (Profit.ro)

2. Compania de media News Corp, condusă de Rupert Murdoch, a înregistrat o pierdere de $1 miliard în primul trimestru, ca urmare a scăderii valorii diviziei australiene și a efectelor pandemiei de coronavirus. (Reuters)

3. Richard Branson își poate vinde până la jumătate din participația, echivalentul a circa $1 miliard, în Virgin Galactic, după ce compania a ridicat o parte dintre restricțiile asupra acționarilor. (Financial Times)

4. Uber a raportat o pierdere de $2,9 miliarde în primul trimestru, cea mai mare din ultimele trei trimestre, dar acțiunile companiei au urcat cu peste 8%, după un declin inițial, în urma optimismului directorului general Dara Khosrowshahi că volumul curselor își revine după un minim atins la jumătatea lunii aprilie. (News.ro)

5. Microsoft va investi $1,5 miliarde într-un centru de date care va oferi servicii de tip cloud în Italia. (Reuters)

Bonus:

6. Reliance Industries, companie controlată de cel mai bogat om din Asia, și-ar putea vinde participația în cel mai mare producător de vopseluri din India, pentru aproape $1 miliard. (Bloomberg)

7. Volumele vândute de îmbuteliatorul Coca-Cola HBC în România au scăzut ușor în primul trimestru din cauza restricțiilor aferente epidemiei de Covid-19. La nivel de grup, vânzările nete Coca-Cola HBC, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori Coca-Cola la nivel mondial, au scăzut cu 1,2% în primul trimestru (excluzând variațiile cursurilor de schimb). (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de business: BMW a intrat pe pierdere, valoarea pieței de consultanță imobiliară și cât are de plată ING în România
Lady Gaga în parteneriat cu Amazon, iar războiul comercial al lui Trump se dovedește foarte costisitor – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău