OTP Bank România, pierdere de 10,7 milioane lei la trei luni – Cronica de business

1. OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 10,7 milioane lei în primele trei luni ale anului, după triplarea costurilor de risc, în contextul epidemiei Covid-19, în timp ce rezultatul operațional a scăzut doar ușor și afacerile au continuat să crească. (Profit.ro)

2. Compania de media News Corp, condusă de Rupert Murdoch, a înregistrat o pierdere de $1 miliard în primul trimestru, ca urmare a scăderii valorii diviziei australiene și a efectelor pandemiei de coronavirus. (Reuters)

3. Richard Branson își poate vinde până la jumătate din participația, echivalentul a circa $1 miliard, în Virgin Galactic, după ce compania a ridicat o parte dintre restricțiile asupra acționarilor. (Financial Times)

4. Uber a raportat o pierdere de $2,9 miliarde în primul trimestru, cea mai mare din ultimele trei trimestre, dar acțiunile companiei au urcat cu peste 8%, după un declin inițial, în urma optimismului directorului general Dara Khosrowshahi că volumul curselor își revine după un minim atins la jumătatea lunii aprilie. (News.ro)

5. Microsoft va investi $1,5 miliarde într-un centru de date care va oferi servicii de tip cloud în Italia. (Reuters)

Bonus:

6. Reliance Industries, companie controlată de cel mai bogat om din Asia, și-ar putea vinde participația în cel mai mare producător de vopseluri din India, pentru aproape $1 miliard. (Bloomberg)

7. Volumele vândute de îmbuteliatorul Coca-Cola HBC în România au scăzut ușor în primul trimestru din cauza restricțiilor aferente epidemiei de Covid-19. La nivel de grup, vânzările nete Coca-Cola HBC, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori Coca-Cola la nivel mondial, au scăzut cu 1,2% în primul trimestru (excluzând variațiile cursurilor de schimb). (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un Brexit fără acord i-ar costa scump pe fermierii britanici – Cronica de Business
Zuck a vândut acțiuni Facebook în valoare de $296 milioane luna aceasta – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău