Panasonic va începe să producă o nouă generație de baterii litiu-ion, care ar urma să ofere o autonomie mai mare cu peste 15% – Cronica de Tehnologie

1. Anul viitor, Panasonic va începe să producă o nouă generație de baterii litiu-ion, care ar urma să ofere o autonomie mai mare cu peste 15%. Tesla, care va fi primul dezvoltator auto ce va folosi noile baterii, spune că raza mașinilor sale va ajunge, astfel, la aproximativ 750 de kilometri. (Nikkei)

2. Un hacker de 19 ani a descoperit o vulnerabilitate într-o soluție software terță, prin care a putut să controleze mai multe funcții ale mașinilor Tesla, precum acționarea ușilor sau claxonarea. Acesta a folosit, apoi, o gaură de securitate din software-ul pentru cheia digitală Tesla, prin care a aflat adresele de e-mail ale posesorilor, cale pe care i-a și atenționat pe aceștia. (Bloomberg)

3. Meta a prezentat un supercomputer, pe care-l numește AI Research SuperCluster, despre care spune că va fi cel mai performant din lume în momentul lansării, pe la jumătatea acestui an. RSC, care va fi folosit pentru mai multe sarcini în cadrul companiei, precum moderarea conținutului și metavers, va dispune de 16.000 de plăci video, care vor contribui la antrenarea celor mai complecși algoritmi de AI. (The Verge)

4. Mai multe state americane au dat Google în judecată pentru obținerea accesului la datele de localizare ale utilizatorilor prin păcălirea sau forțarea acestora. Procurorii susțin că Google a apelat la trucuri menite să influențeze decizia utilizatorilor, precum notificări insistente, în urma cărora utilizatorii au oferit acces la date din frustrare. (Washington Post)

5. Google și-ar putea prezenta primul smartwatch pe 26 mai, în cadrul ediției din acest an a conferinței Google I/O. Din leak-urile de până acum, pare să fie vorba de un ceas cu cadran rotund și bezel mic, în care Google a integrat cel puțin parte din tehnologiile cumpărate de la Fitbit și pe care-l va poziționa să concureze cu Apple Watch. (Profit.ro)

6. Ambițiile climatice ale Irlandei ar putea fi puse sub semnul întrebării de centrele de date care operează pe teritoriul țării. Acestea au consumat anul trecut 17% (5.5 TWh) din energia generată de Irlanda și se estimează că, până în 2030, consumul va crește la 11.2 TWh, adică 27%. (CNN)

7. Grupul de hackeri Belarusian Cyber-Partisans susține că a compromis cu ransomware sistemul feroviar din Belarus, pentru a opri transportul trupelor rusești spre granița dintre Belarus și Ucraina. Nu există încă o confirmare oficială sau din partea experților în securitate, însă, mai multe site-uri și servicii online ale sistemului național feroviar din Belarus sunt offline. (News.ro)

8. Tesla Cybertruck are un ștergător foarte mare de parbriz, care poate fi observat într-o scurtă prezentare video neoficială. Aceasta pare să sugereze că portierele, care nu au mânere, sunt deschise cu telefonul sau un card special. (The Verge)

9. Sute de publicații germane, printre care și grupul Axel Springer, se plâng la Margrethe Vestager, Comisarul pentru Concurență al UE, că Google încalcă legislația comunitară dacă elimină cookie-urile terțe. Aceștia spun că pierderea accesului la datele despre utilizatori le va afecta afacerile. Google a anunțat că nu va mai folosi cookie-urile terțe începând cu 2023, forțat fiind de noile trenduri privind protejarea datelor personale. (FT)

10. Mai mulți dezvoltatori se plâng de problemele de conectivitate generate de CloudKit încă din noiembrie și nerezolvate de Apple nici până azi. Din această cauză, unele din aplicațiile care oferă suport iCloud nu pot realiza sincronizarea. (MacRumors)

Ți-ar mai putea plăcea
Doi angajați ai platformei de ecommerce Shopify au furat datele a peste 100 de magazine online – Cronica de Tehnologie
iPhone 13 este elogiat pentru calitatea ecranului, a camerelor foto și pentru autonomie, fiind considerat un smartphone de 9/10 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău