”Parasite” a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film – Cronica dimineții

1. ”Parasite” a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film. Este primul film sud-coreean care a fost nominalizat la categoriile ”cel mai bun lungmetraj internaţional” şi ”cel mai bun film” și primul film vorbit în altă limba decât engleza care câștiga marele titlul. Renée Zellweger și Joaquin Phoenix au luat Oscarurile pentru cei mai buni actori în rol principal, în timp ce Laura Dern și Brad Pitt sunt cei mai buni actori în roluri secundare. Lista completă a premiilor o găsiți pe News.ro.

2. Numărul românilor care s-au vaccinat anul acesta împotriva gripei este cel mai mare din ultimii 10 ani. Cu toate acestea, reprezintă mai puțin de jumătate din numărul celor care fac parte din categorii considerate foarte vulnerabile în fața virusului și ar trebui să se vaccineze anual. (Hotnews)

3. Preşedintele USR, Dan Barna, a spus că premierul Ludovic Orban a refuzat propunerea USR de a intra la guvernare în cazul în care nu se va ajunge la alegeri anticipate. (News.ro)

4. Liderul PNL Ludovic Orban a declarat ca nu exclude alianțe cu alte partide la alegerile locale. “Dacă vom constata într-o localitate că e potrivită o înţelegere pe care să o facem fie cu unii, fie cu alţii, noi nu vom bloca o astfel de înţelegere” a afirmat Ludovic Orban duminică la B1 Tv. (News.ro)

5. Doi bărbaţi care au fost evacuaţi din China la Berlin au fost aduşi în ţară aseară cu o aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române. Cei doi vor fi testaţi pentru coronavirus, după care vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală. (News.ro)

6. Incendiile de vegetație din Sydney au fost stinse de cea mai severă ploaie din ultimii 30 de ani. Aproximativ 100.000 de locuințe au rămas fără energie electrică din cauza ploii, iar autoritățile au avertizat că există pericol de inundații. (BBC)

7. După criza cărnii de porc, fermele de păsări din China au mari probleme din cauza epidemiei provocate de coronavirus, milioane de pui fiind în pericol să moară de foame în următoarele zile pentru că furajele nu pot ajunge la timp din cauza restricţiilor de transport. (News.ro)

Una din Cronica de Carte: Primul album de benzi desenate despre evenimentele din decembrie 1989 publicat în România, „Istorii din ’89 în benzi desenate”, va fi lansat în Bucureşti, pe 19 februarie, în salonul „Carol I” al Bibliotecii Centrale Universitare. (News.ro)

8. Autoritatea americană de transport a anunțat că a aprobat startup-ului Nuro Inc. să scoată în trafic o flotă de 5.000 de vehicule speciale, complet electrice. Mașinile nu au control uman, pedale, volan sau oglinzi. (Profit.ro)

9. 30% dintre adulții americani au declarat că au folosit un site sau o aplicație de dating, conform unui sondaj. Procentul este în creștere de la 11%, în 2013. 12% și-au găsit perechea online. (TechCrunch)

10. Bill Gates a comandat primul super iaht din lume pe bază de hidrogen. Ambarcațiunea costă $645 milioane și folosește o tehnologie nepoluantă. Gates consideră acest tip de tehnologii cea mai bune soluţie pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. (News.ro)

Fotografia dimineții – Bong Joon-ho a câștigat Oscarul pentru cel mai bun regizor. Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Juncker: România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând
Cronica dimineții – Kovesi a anunțat că e suspectă pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău