Parlamentul European a votat în favoarea unui standard unic pentru încărcarea dispozitivelor mobile – Cronica de Tehnologie

1. Galaxy Z Flip, cel care urmează să devină al doilea smartphone pliabil Samsung, a apărut în premieră într-o filmare pe Twitter. Pe filmare se pot observa micul ecran secundar și sistemul foto dual. Z Flip ar putea fi prezentat oficial pe 11 februarie. (Profit.ro)

2. Piața tabletelor a scăzut cu 1,5% anul trecut, când au fost livrate 144 milioane de unități. Din top 5, doar Apple (49.9 milioane unități livrate) și Amazon (13 milioane unități livrate) au crescut anul trecut cu 15.2% respectiv 9.9%. Apple are acum o cotă de piață aproape de 3 ori mai mare decât Samsung, locul 2. (Profit.ro)

3. FCC confirmă că cel puțin un operator de comunicații american a încălcat legea vânzând datele de localizare ale utilizatorilor. (Vice)

4. Apple ar putea fi forțată să iasă din Rusia începând cu luna iulie, când va intră în vigoare o lege care stipulează că producătorii de telefoane trebuie să le livreze cu anumite aplicații preinstalate, aplicații prin care Guvernul de la Moscova poate obține mai multe informații despre cetățenii săi. Apple ar trebui să aducă modificări importante sistemelor sale mobile de operare, împotriva principiilor pe care le-a susținut în ultimii ani, dacă vrea să opereze în continuare în Rusia. (FastCompany)

5. FBI investighează rolul NSO Group în atacurile cibernetice suferite de companiile și cetățenii americani. NSO Group dezvoltă și vinde spyware, care a fost identificat în ultimii ani în mai multe atacuri, inclusiv în cel care l-a vizat pe Jeff Bezos. (Reuters)

6. Parlamentul European a votat în favoarea unui standard unic pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Apple s-a opus deschis măsurii care va forța compania americană să-și vândă telefoanele și tabletele cu un încărcător USB-C în loc de propriul Lightning în Europa. (Profit.ro)

7. Jumătate din puterea de procesare folosită pentru minarea Bitcoin este deținută de 5 companii chinezești: AntPool, BTC.com, BTC.top, F2 Pool și ViaBTC. (Bloomberg)

8. Yandex livrează în Moscova cumpărături în doar 15 minute, printr-un nou serviciu numit Lavka. Curierii se deplasează și transportă comenzile pe biciclete. (Bloomberg)

9. Cea mai înaltă instanță din Kenya a suspendat programul național de identitate biometrică, pe considerente de securitate și discriminare. Legea prevede ca accesul la multe servicii publice să poată fi făcut doar pe baza acestei identități, însă instanța a decis suspendarea aplicării până când Guvernul ia măsurile necesare pentru protejarea datelor și asigurarea accesului pentru minorități. (NYTimes)

10. Europenii au cheltuit anul trecut peste $11 miliarde pe jocuri și aplicații mobile, cu 18,9% mai mult decât în 2018. App Store a beneficiat de $6 miliarde, iar restul de $5,2 miliarde au fost investiți în aplicații și jocuri de Android. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a eliminat alte 70 de extensii pentru Chrome din magazinul oficial pentru distribuție de malware – Cronică de Tehnologie
NASA a găsit în doi meteoriți căzuți pe Pământ molecule de zahăr – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău