Partidul Laburist vrea să ofere internet gratis pentru toți britanicii până în 2030 – Cronica de Tehnologie

1. Apple ar putea lansa anul viitor un abonament care va cuprinde mai multe dintre serviciile companiei, precum TV+, Music și News+. Planul Apple se pare că a stârnit îngrijorare în rândul publisherilor din News+, care se tem că vor primi un procent mai mic. (Bloomberg)

2. Amazon a înaintat un protest oficial față de decizia Pentagonului de a acorda contractul JEDI, care poate ajunge la o valoare de $10 miliarde, celor de la Microsoft. Reprezentanții Amazon spun că procesul de alegere a ofertei cuprinde nereguli și este în mod evident părtinitor. (CNBC)

3. Investigația antitrust de care este vizat Google în Statele Unite se extinde. Cei 50 de procurori generali care se ocupă de caz vor analiza și business-urile legate de căutarea online și sistemul de operare Android. (CNBC)

4. Partidul Laburist din Marea Britanie promite că, dacă va câștiga alegerile, internetul va fi gratuit pentru toți britanicii până cel târziu în 2030. Planul include o taxă nouă pentru giganții din domeniul tehnologiei și naționalizarea Grupului BT, fostul British Telecom. (BBC)

5. Microsoft reconfirmă lansarea în 2020 a serviciului de streaming pentru jocuri xCloud, care va fi disponibil inițial doar în Statele Unite. Ulterior, va exista un prim val de extindere care va include Europa de Vest, India, Japonia și Canada. (The Verge)

6. PayPal a eliminat suportul pentru plățile făcute pe Pornhub, o decizie care, susține site-ul de pornografie, va afecta grav veniturile multor canale de conținut pentru adulți. (Vice)

7. Google nu va mai furniza cumpărătorilor de reclame pe bază de licitație informații despre conținut paginilor în care apar reclamele. Decizia, care va intra în vigoare din luna februarie, a fost luată la presiunea organismelor Europene și va afecta advertiserii care urmăresc atent cu cine și cu ce își asociază brandul. (Bloomberg)

8. Nvidia a avut în Q3 venituri de $3.01 miliarde, în scădere cu 5% față de anul anterior și sub așteptările analiștilor. Veniturile din gaming ale companiei au fost de $1.66 miliarde, cu 6% mai puțin YoY. (CNBC)

9. Acțiunile Cisco a scăzut cu 6 procente după ce compania a anunțat venituri de $13.16 miliarde, cu doar un procent mai mari decât anul trecut. (CNBC)

10. Serviciul de transcrieri Rev le permite celor aproximativ 40.000 de freelanceri care operează transcrierile să asculte conținutul trimis de clienți. Pe modelul terților care ascultau înregistrările asistenților digitali ai Google, Apple și Amazon, freelancerii au acces la informații personale și profesionale, inclusiv la secrete comerciale. (OneZero)

Ți-ar mai putea plăcea
Browserele Chrome, Edge și Safari au fost sparte în cadrul unei competiții de hacking ce a avut loc în China – Cronica de Tehnologie
Cronică de Tehnologie – Aplicațiile din Android vor putea fi plătite cu cash
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău