Seria Galaxy S21 va fi compusă din trei modele cu ecrane între 6,2 inch și 6,8 inch – Cronica de Tehnologie

1. Noul cip Apple M1 rankează mai bine decât orice procesor anterior de Mac în cadrul testelor single core din Geekbench. M1 este mai rapid inclusiv atunci când folosește Rosetta 2 pentru emularea x86, mod în care se pierde peste 20% din performanța inițială. (MacRumors)

2. Grupuri de hackeri sponsorizate de Rusia și Coreea de Nord au atacat companiile care dezvoltă vaccinuri sau tratamente pentru COVID-19. Microsoft a identificat trei astfel de grupuri, care au atacat cel puțin șapte companii. (ZDNet)

3. DoorDash a aplicat pentru listarea la bursă și a făcut publice rezultatele financiare pe acest an, când a pierdut $149 milioane la venituri de $1.9 miliarde în primele nouă luni ale anului. DoorDash a primit finanțări de $2.5 miliarde și este evaluată la $16 miliarde. (CNBC)

4. Seria Galaxy S21 va fi compusă din trei modele cu ecrane între 6,2 inch și 6,8 inch. Modelul Ultra va avea o cameră de 108MP și un “super” zoom optic 10X. Noua serie de flagship-uri Samsung este așteptată să fie prezentată în luna ianuarie. (Android Police)

5. Apple va lansa un nou iPad și o a treia versiune a căștilor AirPods în prima parte a anului viitor. iPad-ul va avea ecran mini-LED, iar căștile AirPods 3 vor folosi un design similar celui de la AirPods Pro și ar putea să coste mai puțin. (MacRumors)

6. Uber negociază vânzarea diviziei sale de mașini autonome către Aurora Innovation. Grupul din care face parte divizia de mașini autonome a Uber a avut pierderi de $303 milioane în primele nouă luni ale anului. (TechCrunch)

7. Qualcomm a primit licență pentru a vinde cipuri 4G și alte tehnologii celor de la Huawei. Companiile americane pot vinde tehnologii către Huawei doar prin excepție, atunci când primesc o licență specială. (Profit.ro)

8. Atacurile cu ransomware care țintesc școlile americane s-au înmulțit de la începutul pandemiei, când au fost impuse lecțiile de la distanță. Peste de 30 de atacuri au vizat instituții de învățământ americane cu peste 700.000 de elevi. (WSJ)

9. Mai mulți foști angajați Vertu au format un nou brand de telefoane de lux și vor lansa un prim produs la începutul anului viitor. Xor Titanium va fi un telefon simplu, fără funcții de smartphone, dar cu criptare end-to-end la nivel de hardware, încărcare wireless și un senzor de măsurare a calității aerului. Va fi lansat în primul trimestru al anului viitor și va costa £3,000. (Profit.ro)

10. iPhone 12 mini nu merge deblocat cu degetul mare, conform unui număr semnificativ de postări în social media și pe forumul oficial Apple. Utilizatorii spun că deblocarea dispozitivului se poate face cu alte degete și atunci când acesta este pus la încărcat ori folosit fără husă, dar nu și cu degetul mare. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Europa are nevoie să investească €300 de miliarde în 5G până în 2025 – Cronica de Tehnologie
iPhone 14 poate fi văzut ca un iPhone 13S, din cauza puținelor îmbunătățiri aduse în comparație cu seria anterioară – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău