Paypal, creștere de 86% a profitului în al doilea trimestru – Cronica de Business

1. Avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea, cunoscuți pentru achiziția de drepturi litigioase pentru terenuri aflate în procedura de retrocedare, au semnat un antecontract de vânzare-cumpărare cu retailerul german Kaufland pentru un lot de 1,7 hectare de pe Strada Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera din București. Prețul agreat depășește €11 milioane. (Profit.ro)

2. Platforma imobiliară online Beike Zhaofang, susținută de gigantul Tencent, se va lista pe bursă în SUA și ar putea atrage până la $2 miliarde. (Bloomberg)

3. Procesatorul de plăți online Paypal a înregistrat o creștere de 86% a profitului în al doilea trimestru, până la valoarea de $1,53 miliarde, după ce pandemia a schimbat obiceiurile de consum și a pus accentul pe cumpărăturile online. (Reuters)

4. Acțiunile Kodak au crescut cu aproape 1.500% săptămâna aceasta, după ce compania, faimoasă în domeniul fotografiei, a primit un împrumut în valoare de $765 milioane de la guvernul american pentru a produce ingrediente utilizate în medicamente anti-Covid-19. (Financial Times)

5. Pierderile producătorului de automobile de lux Aston Martin au urcat până la valoarea de £227 milioane în prima jumătate a anului 2020, pe fondul actualei crizei. (Guardian)

Bonus:

6. Grupul italian Ariston Thermo, unul dintre cei mai mari producători la nivel global de echipamente destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră, a înregistrat anul trecut vânzări de aproximativ 250 milioane lei în România, în creştere cu circa 10% faţă de 2018. (News.ro)

7. Compania finlandeză de asigurări Sampo Oyj ia în considerare intrarea pe piața britanică prin achiziția asigurătorului Hastings Group. Hastings are o valoare de piață de £1,3 miliarde. (Bloomberg)

8. Profitul net al OMV Petrom în prima jumătate a anului a fost de 867 milioane de lei, în scădere cu 56%, față de aceeași perioadă a anului trecut, reflectând, în principal, evoluțiile nefavorabile ale rezultatului din exploatare CCA (costul curent de achizitionare) excluzând elementele speciale. (Hotnews)

9. Volumul tranzacțiilor imobiliare comerciale din România – birouri, proiecte de retail, industriale și de logistică, hoteluri – a crescut în primul semestru cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut, piața fiind alimentată de tranzacțiile cu clădiri de birouri din București. Capitala a reprezentat aproape 90% din volumul total al tranzacțiilor în primul semestru 2020, estimat la €410 milioane. (Profit.ro)

10. Occidental Petroleum este în discuții pentru vânzarea unor active din domeniul energiei în Africa și Orientul Mijlociu companiei de stat indoneziene PT Pertamina, într-o tranzacție cu o valoare de circa $4,5 miliarde. (Bloomberg)

11. În primele şapte luni ale anului au fost comandate cu 27% mai multe cărţi faţă de perioada similară din 2019, iar comanda medie a crescut cu 15% în această perioadă. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Turismul european are nevoie de €375 miliarde pentru a se redresa – Cronica de Business
Cine va prelua Telekom România? Lupta se dă între patru jucători – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău