Pentru prima oară în ultimii trei ani, Amazon a ratat ținta de vânzări – Cronica de Business

1. Acțiunile Amazon au scăzut după ce compania nu a atins estimările analiștilor pentru prima oară în ultimii 3 ani. Veniturile au crescut cu 27%, comparativ cu rezultatul din trimestrul doi 2020, până la $113 miliarde. Profitul a crescut de la $5,2 miliarde la $7,8 miliarde. (Link)

2. Compania româno-americană UiPath rămâne pe poziția liderul mondial în domeniul roboților software și în ediția 2021 a Magic Quadrant pentru RPA, realizat de compania internațională de consultanță Gartner. „Cadranul Magic” evaluează firmele pe două axe: capacitatea de a executa și viziunea completă a companiilor. În privința capacității de a executa, UiPath e lider detașat, dar la parametrul viziunii complete se află la egalitate cu marii rivali de la Automation Anywhere, o companie nelistată la bursă, cu sediul la San Diego, California. (Startupcafe)

3. Samsung a raportat rezultate foarte bune pe trimestrul doi, susținute de creșterea prețurilor la chip-uri și cererea crescută pentru produsele electronice. Profitul a crescut cu 54%, până la $10,8 miliarde, comparativ cu Q2 2020. Veniturile au crescut cu 20%, la $55,2 miliarde. (Cnet)

4. Piața asigurărilor din România a consemnat, în primul trimestru al acestui an, prime subscrise de 3,19 miliarde de lei, în creștere cu 8,2% față de nivelul atins în intervalul ianuarie – martie 2020. În primul trimestru al anului 2020, comparativ cu ianuarie – martie 2019, industria de profil a avansat cu 9%. (Profit.ro)

5. Raiffeisen Bank a înregistrat un profit net de 397 milioane de lei în prima jumătate a anului 2021, cu 42% mai mare față de T2 2020. (Profit.ro)

6. BCR a înregistrat un profit net de 690,8 milioane de lei (140,9 milioane de euro) în S1 2021, în creștere cu 38,5% față de 498,9 milioane de lei (103,6 milioane de euro) în S1 2020, atât datorită performantei operaționale îmbunătățite în principal pe fondul unui volum de business mai mare, cât și a alocării de costuri cu riscul mai reduse. (Profit.ro)

7. Amazon a fost amendată cu 746 de milioane de euro în Uniunea Europeană pentru nerespectarea datelor private, de departe cea mai mare amendă aplicată vreodată în blocul comunitar pentru încălcarea GDPR. (WSJ)

8. SoftBank urmează să vândă 45 de milioane de acțiuni Uber, adică o treime din acțiunile deținute, pentru a-și acoperi cele aproximativ $4 miliarde pierdute din cauza Didi. Acțiunile Uber au scăzut cu 5% din această cauză. (CNBC)

9. Acțiunile aplicației Robinhood au scăzut cu 8% în prima zi de tranzacționare pe bursa americană. Și azi, în a doua zi, prețul unei acțiuni este sub prețul de $38, cel din listare. (CNBC)

10. Grupul italian de modă Prada a obţinut venituri peste aşteptări în primul semestru al acestui an şi anticipează că vânzările vor creşte în a doua jumătate a anului, continuând redresarea din criza provocată de Covid-19. Compania din Milano, care este listată şi la Hong Kong, a anunţat o creştere de 66% a veniturilor la curs valutar constant, la un total de 1,5 miliarde de euro, un nivel aflat uşor sub cel din prima jumătate a anului 2019 dar peste cele 1,43 miliarde de euro anticipate de analişti. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cât valorează, de fapt, piața de e-commerce din România? – Cronica de Business
OMV Petrom plătește dividende de aproape 2 miliarde lei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău