Pentru prima oară în ultimii trei ani, Samsung a vândut mai multe smartphone-uri decât Appe în SUA, în Q3 – Cronica de Tehnologie

1. ByteDance cere curții federale de apel din Washington să intervină în cazul vânzării forțate a TikTok , care ar fi trebuit să aibă loc până cel târziu pe 12 noiembrie. Compania chineză spune că nu a mai avut contact cu administrația de la Casa Albă de mai multe săptămâni și că nu a primit niciun răspuns la ultima propunere trimisă. (Bloomberg)

2. Microsoft anunță disponibilitatea la nivel global a noilor console Xbox Series X și Xbox Series S. Xbox Series X costă $499, iar Xbox Series S va putea fi cumpărată cu $299. (Microsoft)

3. Zoom acceptă să-și îmbunătățească securitatea, în urma unei înțelegeri cu FTC. Autoritatea americană a acuzat Zoom că a pretins că oferă criptare end-to-end, când, în fapt, aceasta stoca cheia de criptare pe propriile servere, ceea ce-i permitea, dacă vroia, să acceseze conținutul utilizatorilor. O altă problemă pentru FTC este că unele din serverele Zoom erau în China. (ArsTechnica)

4. Samsung a vândut mai multe smartphone-uri decât Appe în SUA, în Q3, pentru prima oară în ultimii trei ani. Conform Strategy Analytics, producătorul coreean a ajuns la o cotă de  33,7%, în vreme ce Apple, care a lansat iPhone 12 mai târziu decât în anii anteriori, a avut 30,2% din piață. (Yonhap News Agency)

5. Apple a prezentat cipul M1, bazat pe arhitectura ARM, menit să înlocuiască soluțiile Intel în cadrul Mac-urilor. M1 este construit pe același proces de 5nm ca A14 Bionic, are câte 8 nuclee atât pe procesor, cât și pe placa video și folosește 16 miliarde de tranzistori. Primele produse care se vor baza pe noul cip sunt MacBook Pro de 13 inch (de la 1.299 de dolari), MacBook Air de 13,3 inch (de la 999 de dolari) și Mac mini (de la 699 de dolari). (Profit.ro)

6. macOS Big Sur va fi lansat pe 12 noiembrie. Este prima versiune de macOS care suportă noul cip M1 bazat pe ARM și se va remarca printr-un nou design, inspirat din mai multe puncte de vedere de la iOS. (The Verge)

7. Spotify cumpără Megaphone cu $235 de milioane. Tehnologia de advertising pentru podcast-uri a Megaphone va permite platformei de streaming să monetizeze mai bine acest tip de conținut, în care a făcut investiții semnificative în ultimii ani, inclusiv prin achiziționarea unor companii de producție a podcast-urilor. (CNBC)

8. Un fost inginer Microsoft a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru furtul de monede digitale în valoare de peste $10 milioane de la compania americană. Ucrainianul Volodymyr Kvashuk, care a lucrat la Microsoft în perioada 2016-2018, trebuie să returneze $8.3 milioane și ar putea fi deportat. (GeekWire)

9. Veniturile Lyft au fost de $499.7 milioane în Q3, cu o pierdere de $459.5 milioane. Numărul clienților a crescut la 12.5 milioane, cu 44% mai mult față de trimestrul anterior, însă cu același procent sub cifra din urmă cu un an. (MarketWatch)

10. Walmart va face livrări cu mașini autonome de anul viitor, în cadrul unui test pentru care a realizat un parteneriat cu Cruise. Livrările din Scottsdale, Arizona vor fi realizate de la începutul lui 2021 cu EV-urile Chevy Bolt deținute de Cruise. (VentureBeat)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a suspendat un angajat care susținea că un bot de chat bazat pe AI a devenit conștient de sine – Cronica de Tehnologie
Meta/Facebook a anunțat concedierea a peste 11.000 de angajați – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău