Pentru prima oară o femeie ar putea conduce Comisia Europeană – Cronica dimineții

1. Şefii de stat şi de guverne au ajuns la un acord asupra nominalizării în posturile-cheie la nivel european. Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării, mamă a șapte copii, a fost nominalizată la şefia Comisiei Europene, iar franceza Christine Lagarde, care acum conduce Fondul Monetar Internațional, ar urma să preia conducerea Băncii Centrale Europene. Dacă va fi votată de Parlamentul European, von der Leyen va deveni prima femeie care va conduce CE. (News.ro)

2. În ultimii patru ani, Antarctica a pierdut o cantitate de gheață similară cu cea pierdută de Arctica în 34 de ani. Datele apar într-un studiu care a analizat imaginile de pe satelit din ultimii 40 de ani. (TheGuardian)

3. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că în luna decembrie a acestui an va fi deschisă Magistrala 5 de metrou şi că deja a fost lansată proiectarea şi execuţia pentru Magistrala 6, care va face conexiunea cu aeroportul Otopeni/Coandă. (News.ro)

4. Tesla a produs 87.048 de mașini și a livrat 95.200 în trimestrul doi, un nou record pentru companie. Datele financiare nu au fost încă anunțate. (WSJ)

5. Banca Centrală a Australiei a redus dobânda de referință la 1%, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată.

6. Pentru prima oară de la apariția virusului, acum 40 de ani, cercetătorii au eliminat HIV din corpul a nouă șoareci. (CNBC)

7. Institutul Geologic din SUA a ridicat nivelul de alertă pentru Mauna Loa, cel mai mare vulcan activ de pe planetă, aflat în Hawai. Vulcanul a erupt de 33 de ori începând cu 1843. (USNews)

8. Recorduri de temperatură înregistrate în Iunie:
Andorra: 39,4°C
Franța: 45,9°C
Liechtenstein: 37,1°C
Germania: 39,4°C
Cehia: 38,9°C
Polonia: 38,2°C
Luxembourg: 36,8°C
Elveția: 37,0°C

9. Consumul de lapte, în Statele Unite, a scăzut cu 40% comparativ cu 1975. (AP)

10. Dalai Lama și-a cerut scuze după ce a declarat că dacă succesorul său va fi o femeie, trebuie să fie una atractivă. (NBCNews)

Fotografia dimineții – Eclipsa totală de soare așa cum s-a vazut ieri în Chile. MARTIN BERNETTI/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Negocierile ruso-ucrainene se reiau azi, la Istanbul – Cronica dimineții
Gazprom și-a majorat de 4 ori exporturile în România în primele 7 luni ale acestui an – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău