Pericolul unei invazii rusești în Ucraina a crescut prețul barilului de petrol – Cronica de Business

1. Acțiunile companiilor listate pe bursele din întreaga lume au pierdut $650 miliarde din valoare, săptămâna trecută. Valoarea lor rămâne la $115.000 miliarde, adică 136% din PIB-ul global. (Link)

2. Pericolul unei invazii rusești în Ucraina a crescut prețul barilului de petrol. Analiști cred că prețul va depăși $100 dacă va fi război în Ucraina. Ultima oară când barilul de petrol a fost cotat la $100 a fost in 2014. (WSJ)

3. Analiștii Goldman Sachs cred că Rezerva Federală va crește dobânda de referință de 7 ori anul acesta, din cauza inflației crescute. Anterior, estimarea era pentru o creștere de 5 ori. (Bloomberg)

4. Tranzacția prin care grupul italian Beltrame, unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel și oțeluri speciale din Europa, preia activele funcționale ale Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște contra sumei de 38,3 milioane euro plus TVA a fost autorizată de către Consiliul Concurenței. (Profit.ro)

5. În ultimul deceniu, Amazon a primit $4,7 miliarde în reduceri fiscale la nivel global, relevă o analiză. $4,1 miliarde din aceste reduceri de taxe provin din SUA. (Vice)

Din Cronica diminetii: Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că anul acesta nu vor fi introduse noi taxe în România. Întrebat dacă începând de anul viitor este posibilă introducerea de noi taxe, acesta a spus că, în opinia sa, nu vor fi introduse. Ciolacu reafirmă că este un susţinător al impozitului progresiv, arătând că în prezent cota unică de impozitare, despre care spune că nu mai este unică, se mai aplică doar în trei state europene. (News.ro)

6. Arabia Saudită a transferat un pachet de $80 de miliarde constând în acțiuni Aramco (4%), cea mai mare companie petrolieră din lume, către fondul suveran al regatului, crescând activele acestuia. (Bloomberg)

7. O analiză arată că 31 de milioane de americani ar fi pariat $7,6 miliarde în acest weekend pe finala campionatului de fotbal american, Super Bowl. (TheEconomist)

8. După un an de încercări, fondul american de investii Blackstone, care e acționar și în Superbet, a reușit să cumpere Crown Resorts, operatorul de cazinouri din Australia, pentru $6,4 miliarde. (Bloomberg)

9. După ce Booking.com a concediat aproximativ 25% din angajați în 2020 și 2021, din cauza pandemiei, operatorul va renunța la 2700 de locuri de muncă în call centerele din Amsterdam și Manchester, care vor fi transferate către Majorel, o companie specializată în servicii de outsourcing, cu sediul în Luxembourg. Parte din aceste locuri de muncă vor fi mutate în București. (Link)

10. Prețul mașinilor second hand a explodat anul trecut în SUA, creșterea fiind de 40,5%, ritm anual. La nivelul mașinilor cu o vechime de 3 ani, trei model au înregistrat o creștere mai mare de 60%: Dodge Grand Caravan (69%), Nissan Versa (66%) și Toyota Prius (61%). (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Proprietarul Sir, investiție de €20 milioane în apartamente în București – Cronica de Business
China a depășit Statele Unite, devenind cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău