Renault vizează eliminarea a 15.000 de joburi la nivel global – Cronica de business

1. Apple a achiziționat startupul din domeniul inteligenței artificiale Inductiv, pentru a-și îmbunătăți oferta asistentului virtual Siri. (Bloomberg)

2. Grupul australian News Corp, condus de magnatul Rupert Murdoch, va înceta tipărirea a peste 100 de titluri din presa locală și regională din Australia din cauza unei prăbușiri a veniturilor din publicitate, agravate de pandemia de Covid-19. (Profit.ro)

3. Producătorul auto francez Renault vizează eliminarea a 15.000 de joburi la nivel global, pentru a-și mari profitabilitatea și a face față vânzărilor în scădere. (Reuters)

4. SoftBank ia în considerare vânzarea unei participații minoritare în compania de software industrial OSIsoft, tranzacție care ar putea valora peste $1,5 miliarde. (Bloomberg)

5. Programul guvernamental de salvare a Lufthansa, de €9 miliarde, a fost pus sub semnul întrebării după ce consiliul de supraveghere al operatorului aerian german a refuzat să accepte condiţiile ataşate de Bruxelles. (News.ro)

Bonus:

6. Operatorul aerian low-cost Easyjet  intenționează să concedieze până la 30% din forța sa de muncă, sau 4.500 de angajați, și să-și reducă flota de avioane, pentru a se adapta noilor condiții. (Profit.ro)

7. Operatorul chinez de clinici veterinare New Ruipeng Pet Healthcare Group caută să atragă investiții de $300 milioane, la o evaluare de $3 miliarde. (Bloomberg)

8. Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, a cumpărat 1,7 milioane de acțiuni Prodplast, adică 10% din companie, pentru 4,3 milioane de lei. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Lidl a fost liderul pieței de retail din România anul trecut – Cronica de Business
Cifre de afaceri în scădere la giganții din energie – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău